1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “KIBRIS RUMCA KÜSTÜM TÜRKÇE KIRILDIM”
“KIBRIS RUMCA KÜSTÜM TÜRKÇE KIRILDIM”

“KIBRIS RUMCA KÜSTÜM TÜRKÇE KIRILDIM”

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu (LBT) “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” adlı oyununu, 5 Nisan’da sahneleyecek.

A+A-

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu (LBT) “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” adlı oyununu, 5 Nisan’da sahneleyecek.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’ndan apılan açıklamaya göre, Yaşar Ersoy’un Faize Özdemirciler’in şiirlerinden oyunlaştırıp, yönettiği ve oynadığı; müziğini Ersen Sururi’nin yaptığı oyun, Cumartesi saat 20.00’de izleyiciyle buluşacak. Oyun, her hafta Cuma ile Cumartesi günleri sahnelenecek.
 
Açıklamada, Kıbrıs’ın son 60 yıllık tarihinde yaşananlarla bir yüzleşme, itiraf ve sorgulamayı içeren oyunu, çözüm ve barış arayışlarının arttığı bu dönemde her Kıbrıslı’nın izlemesi gerektiği belirtiliyor.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Amme Memurlar Sendikası (KTAMS), Kooperatif Çalışanları Sendikası (KOOP-SEN) ve Belediye Emekçileri Sendikası’nın (BES) destek ve sponsorluğunda sahnelenecek olan oyunun, dekor ve kostüm tasarımını, Özlem Yetkili, ışık tasarımını Fırat Eseri, dekor realizatörlüğünü ve sahne amirliğini Rıza Şen, ışık uygulamasını Mehmet Eseri, reji asistanlığını Döndü Özata ve Umut Ersoy, film yapımını Doğuş Bozkurt ve Hakan Çakmak, video uygulamasını Cem Aykut, dekor işçiliğini Mehmet Demi, afiş, broşür tasarım ve fotoğraf çekimini ise Umut Ersoy yapıyor.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.