1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "KIBRIS SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ"
"KIBRIS SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ"

"KIBRIS SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ"

Swoboda, zaman geçtikçe oldu bittilerin kalıcılaştığı, Kıbrıslı Türklerin azaldığı, yasadışı kolonizasyonun devam ettiğini ileri sürdü.

A+A-

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyal Demokratlar Grup Başkanı Hannes Swoboda, zaman geçtikçe oldu bittilerin kalıcılaştığı, Kıbrıslı Türklerin azaldığı, yasadışı kolonizasyonun devam ettiğini öne sürdü. Kıbrıs sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtti.

DİKO’nun AP Milletvekili Antigoni Papadopulu’nun, AP Sosyal Demokratlar Grup Başkanı Hannes Swoboda ile görüştüğü haber verildi.

Fileleftheros gazetesine göre görüşmede, Ankara’ya etkili nüfuzların uygulanmasını isteyen Sosyal Demokratlar Grubu Milletvekili Papadopulu, Türkiye için yeni başlıkların açılması ve 2014’ten itibaren AP’ta iki Kıbrıslı Türk gözlemcinin bulunması taleplerinin, Türkiye “Kıbrıs Cumhuriyetini” tanımayarak, tehditlerde ve kışkırtmalarda bulunarak Avrupai yükümlülüklerini yerine getirmediği için tartışma konusu olmaması gerektiğini savundu.

Papadopulos, “Kıbrıslı Türklerin sözde izolasyonuyla ilgili efsaneye” son verilmesi ve Türkler ve Türk dostu çevrelerce Türkiye’nin katılım süreci ve Kıbrıs sorunu konusunda daha çok karşılıklar alınması için mazeret olarak kullanılmaması gerektiğini iddia etti.

Habere göre Papadopulu, Swoboda’ya Rum Hükümeti’nin ortak açıklama için gösterdiği çabalar hakkında bilgiler ve “Kayıplar Komitesi’nin” kayıpların akıbetlerinin belli olmasına yönelik verdiği mücadeleyle ilgili bilgilendirici dosya verdi.

Papadopulu ayrıca AP Avrupa Halk Partisi Milletvekili Ria Oomen Ruijten’ın Türkiye’nin katılım süreciyle ilgili hazırladığı rapora bir dizi değişiklik önerisi sunma niyetini de belirterek, Swoboda’yı Türk art niyetlerine hizmet eden değişikliklerin engellenmesi için her türlü katkıyı koymaya çağırdı.

Papadopulu’nun ofisinden yapılan açıklamaya göre anlatılanları dikkatle dinleyen Swoboda ise zaman geçtikçe oldu bittilerin kalıcılaştığı, Kıbrıslı Türklerin azaldığı, yasadışı kolonizasyonun devam ettiğinden söz ederek, Kıbrıs sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtti.

Swoboda çözümsüzlüğün çözüm olmadığını da kaydetti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.