1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS SORUNU KARARI
KIBRIS SORUNU KARARI

KIBRIS SORUNU KARARI

''Türkiye tarafından Ağustos 1974’te işgal edilen ve bir kısmı kapatılarak ''

A+A-

 

İngiliz Avam Kamarası, Kıbrıs sorununa bütünlüklü bir çözüm bulunması ve “Gazimağusa”nın iade edilmesine ilişkin bir kararı oy birliğiyle onayladı.

Simerini ve diğer gazeteler, yakın geçmişte Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden İngiltere Avam Kamarası “Kıbrıs’ın Muhafazakar Dostları” grubu üyeleri milletvekillerinin geri dönüşlerinde söz konusu kararın alınmasını sağladıklarını yazdı.

Gazete haberinde, 11-14 Kasım tarihleri arasında Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden İngiliz milletvekillerinin 16 Kasım tarihinde İngiltere Avam Kamarası’nda yaptıkları konuşmalarda, Kıbrıs’taki temaslarına değindiklerini yazdı.

Milletvekilleri konuşmalarında, Kıbrıs Rum müzakereci Andreas Mavroyannis’in kendilerine, devam etmekte olan müzakerelerin çözüm için bugüne kadarki en iyi fırsat olduğunu söylediğini ve “çözümün kapı eşiğinde bulunduğu” izlenimini edindiklerini belirtti.

Avam Kamarası’nda onaylanan kararda ise Kıbrıs sorununa “siyasi eşitliğe dayalı iki toplumlu, iki kesimli federasyon temelinde çözüm bulunması; Türkiye tarafından Ağustos 1974’te işgal edilen ve bir kısmı kapatılarak Türk askerinin kontrolünde tutulan Mağusa’nın iadesi” ifadeleri yer alırken, Türkiye’ye de BM kararları ve AB’nin 2008 yılı raporu çerçevesinde hareket etmesi” çağrısı yapılıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.