1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS SORUNU ÖNEMLİ BİR AŞAMAYA GELDİ
KIBRIS SORUNU ÖNEMLİ BİR AŞAMAYA GELDİ

KIBRIS SORUNU ÖNEMLİ BİR AŞAMAYA GELDİ

NAMİ, TBMM DIŞİŞLERİ KOMİSYONU'NA KIBRIS SORUNUNDA GELİNEN AŞAMAYA İLİŞKİN BİLGİ VERDİ

A+A-

NAMİ, TBMM DIŞİŞLERİ KOMİSYONU'NA KIBRIS SORUNUNDA GELİNEN AŞAMAYA İLİŞKİN BİLGİ VERDİ

ÖZDİL NAMİ: "HEDEFİMİZ, ÖNÜMÜZDEKİ YILIN İLK AYLARINDA ADADA YENİ BİR KAPSAMLI ÇÖZÜM PLANININ ORTAYA ÇIKMASI VE REFERANDUMA GİTMESİYLE OLUMLU BİR ŞEKİLDE SONUÇLANMASI YÖNÜNDEDİR"

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Kıbrıs'ta önümüzdeki yılın ilk aylarında yeni bir kapsamlı çözüm planının ortaya çıkmasını ve referandumla olumlu sonuçlanmasını hedeflediklerini söyledi.

Nami, TBMM Dışişleri Komisyonu'na Kıbrıs sorununda gelinen aşama, Türk tarafının beklentileri ve tutumuna ilişkin bilgi verdi.

Türkiye'ye dün başlayan resmi ziyaretinin başarıyla devam ettiğini belirten Nami, bu sabah Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kıbrıs sorununun önemli bir aşamaya geldiğini dile getiren Nami, uluslararası camianın kapsamlı bir çözüme ulaşılması için nihai çabadan söz etmeye başladığını kaydetti. Nami, "Bizim hedefimiz de bu nihai çabanın, önümüzdeki yılın ilk aylarında adada yeni bir kapsamlı çözüm planının ortaya çıkması ve referanduma gitmesiyle olumlu bir şekilde sonuçlanması yönündedir" dedi.

Çalışmalarının bu yönde devam ettiğini anlatan Nami, Türkiye'ye KKTC'ye verdiği destek için teşekkür etti. Toplantı, basına kapalı devam etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.