1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS SORUNUNA MÜDAHİL OLMASINI İSTİYOR!
KIBRIS SORUNUNA MÜDAHİL OLMASINI İSTİYOR!

KIBRIS SORUNUNA MÜDAHİL OLMASINI İSTİYOR!

Ülkesinin Daha Aktif Bir Rol Oynamasını İhtimal Dışı Görmüyor... Her iki tarafta bizi çağırırsa;

A+A-

OSADCHIY: “HER İKİ TARAF DA BİZİ ÇAĞIRIRSA...”

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün Rusya’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Stanislav Osadchiy ile görüştüğü, görüşmeden; Güney Kıbrıs-Moskova arasında direkt iletişim hattı bulundurduğu ve Rum tarafının, Rusya’nın, Kıbrıs sorununa müdahil olmasına sıcak baktığı sonucu çıktığı bildirildi.

Fileleftheros “Hükümet Rusya’nın Kıbrıs Sorununa Müdahil Olmasını İstiyor... Anastasiadis’in Ziyaretinin Ön Hazırlığı Yapılıyor Ancak Daha Tarih Yok” başlıklı haberinde dünkü Anastasiadis-Osadchiy görüşmesinin Anastasiadis’in inisiyatifiyle ve Kıbrıs sorunundaki son gelişmelerin, Rus Büyükelçiliği’ne, dolayısıyla  Rusya’ya aktarılması maksadıyla gerçekleştiğini yazdı.

Rum tarafının,  Rusya’nın Kıbrıs sorununda oynayacak rolü olduğu görüşüne işaret eden gazete Anastasiadis’in, önümüzdeki aylarda Moskova’ya gerçekleştireceği ziyaretin ön hazırlıklarını yapmakta olan Osadchiy’e, Güney Kıbrıs’ın Rusya ile başka alanlarda da işbirliği yapmak istediğini ilettiğini belirtti.

Habere göre Rus Büyükelçi Anastasiadis’in Rusya ziyaretinin tarihinin henüz netleştirilmediğini ancak gündemde enerji konularının da bulunduğunu söyledi. Rusya’nın Kıbrıs sorunundaki gelişmelere desteğini de belirten Osadchiy “iki tarafın müzakerecilerinin Atina ve Ankara ziyaretleri Kıbrıs sorununun çözüm prosedürüne ivme katabilir” ifadesini kullandı.

Osadchiy bu dönemi, Kıbrıs sorunu açısından hassas diye niteledi ve Moskova’nın gelişmeleri (çapraz ziyaretler) desteklediğini belirterek “Her ne iki toplumun işine geliyorsa biz onu destekleriz çünkü biz bunun Kıbrıs sorununun çözümüne ivme katacağını anlıyoruz” dedi.

Gazetecilerin “Rusya’nın Lefkoşa’daki maslahatgüzarı Rusya’nın Kıbrıs sorunundaki bir çeşit arabulucusu olabilir mi” sorusuna karşılık Osadchiy, bu konunun henüz konuşulmadığını söylemekle birlikte, Rusya’nın Kıbrıs sorununda da Enerji konularında da çok daha aktif rol oynayabileceğini belirtti.

Gazetecilerin “Kıbrıs Rum tarafı Moskova’nın Kıbrıs sorununa çok daha geniş katılımını talep etti mi” sorusuna karşılık “Sayın Anastasiadis’le Rusya’nın Kıbrıs sorununun çözümüne destek vereceğini görüştük Rusya’nın doğrudan müdahil olmasını değil, ancak bu iki tarafa bağlı. İki taraf da bizi çağırırsa” ifadesini kullandı.

Haravgi haberi “Enerji Konuları ve Kıbrıs Sorunu Rusya’yı İlgilendiriyor... Rus Büyükelçi Ülkesinin Daha Aktif Bir Rol Oynamasını İhtimal Dışı Görmüyor” başlığıyla aktardı.

Gazeteye göre Anastasiadis’le görüşmesinin ardından Rum gazetecilerin sorularına muhatap olan Osadchiy, Enerji konularını da ele alıp almadıklarını sormasına karşılık, bu konunun Anastasiadis’in Moskova ziyareti gündeminde yer aldığını söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.