1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS SORUNUNDA TÜRKİYE’Yİ İŞARET ETTİ
KIBRIS SORUNUNDA TÜRKİYE’Yİ İŞARET ETTİ

KIBRIS SORUNUNDA TÜRKİYE’Yİ İŞARET ETTİ

Kıbrıs sorununun çözümündeki kritik faktörün Türkiye olduğunu ve

A+A-

Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, “Kıbrıs sorununun çözümündeki kritik faktörün Türkiye olduğunu” iddia etti.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Venizelos’un Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komitesi’nde Kıbrıs sorununa değindiğini ve Kıbrıs sorununun çözümünün “kritik faktörünün Türkiye olduğunu, Türkiye’de momentum olması durumunda Kıbrıs sorununda da momentum yaşanacağını” söylediğini yazdılar.

Habere göre Venizelos, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’yla “1960 Anayasasının kurumsal varlığı olan Kıbrıs Türk tarafının müzakerecisinin kendileri tarafından, Kıbrıs Rum tarafının müzakerecisinin de Ankara tarafından, ortak açıklama konusunda uzlaşıya varılması ve özlü müzakerelerin başlaması durumunda, kabul edilmesi konusunda uzlaştıklarını” belirtirken “Şartlar makuldür ve Güvenlik Konseyi’nin kararlarına, AB normlarına ve her federasyon devletinde olan tek hukuki temsiliyet, tek egemenlik, tek vatandaşlık ve her şeyin referandumla kabul edilmesine saygı gösterilmesidir” şeklinde konuştu.

Venizelos “Kıbrıs halkı oy vermezse çözüm olmaz, BM Genel Sekreteri tarafından 2003 yılında bizzat kabul edilen, kendi kaderini tayin edebilme ilkeleri temelinde bir referandumda kabul edilebilecek bir çözüme gitmeliyiz” dedi.

Gazete bir diğer haberinde, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ve Venizelos’un, AB Dış İşleri Konseyi toplantısı çerçevesinde Brüksel’de görüştüklerini ve Kıbrıs sorunundaki son gelişmelerle Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in İngiltere temaslarının sonuçlarını ele aldıklarını yazdı.

MISIR GEÇİCİ CUMHURBAŞKANI’NIN YUNANİSTAN TEMASLARI

Öte yandan Haravgi gazetesi, Mısır’ın geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur’un, Yunanistan’ın AB dönem başkanlığı çerçevesinde Yunanistan’ı ziyaret ettiğini, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’la Kıbrıs sorunu ve Münhasır Ekonomik Bölgeler (MEB) konularını ele aldıklarını yazdı.

Habere göre Papulyas, Kıbrıs sorununun Yunanistan’ın dış politikasının öncelikli konuları arasında yer aldığını ve “yasadışı Türk işgalinin sona ermesi ve BM kararları temelinde çözüm bulunmasının öncelikli hedefleri olduğunu” belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.