1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS SORUNUNDA YENİ GELİŞME!
KIBRIS SORUNUNDA YENİ GELİŞME!

KIBRIS SORUNUNDA YENİ GELİŞME!

Kıbrıs sorununda yeni gelişme;

A+A-

 

Kıbrıs sorunundaki olası bir anlaşmanın ardından geçerli olacak olan yasaların şekillendirilmesi için uzmanlar düzeyindeki görüşmelerin başlayacağı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi “Uzmanlar Yasaları Hazırlayacak” başlıklı haberinde, Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasının ardından geçerli olacak yasaların, uzmanlar tarafından hazırlanacağını bunun için de bir çalışma grubunun oluşturulduğunu yazdı.

Gazete yeni oluşturulan çalışma grubunun, ilk toplantısını, Kıbrıslı Türk müzakereci Özdil Nami ve Rum müzakereci Andreas Mavroyannis’in de katılımıyla, gelecek pazartesi günü yapacağını belirtti.

Kıbrıs Rum tarafının görüşü temelinde, hazırlanacak olan yasaların, referandumda halkın önüne konulacak olan anlaşma metnine dahil edileceğini belirten gazete bunun uzun süreli bir süreç olduğunu, yasaların toparlanmasına kadar çok çalışmanın gerekli olduğunu yazdı.

Gazete aynı haberi içerisinde Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler ve Tarih Özel Danışmanı ve Teknik Komiteler Koordinatörü Meltem Samani’nin bu konuda BRT’ye yapmış olduğu açıklamalara da yer verdi.

HRİSTODULİDİS

Habere göre Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis ise konu hakkında yaptığı açıklamada, çalışma grubunun, federal yasaların oluşturulması gerekliliği konusuyla ilgili çalışmalarına, hukuk uzmanlarının, müzakereciler ile pazartesi günü bir araya gelmesiyle başlayacağını belirtirken bunun yavaş yavaş kurulacak olan bir grup olduğunu söyledi.

MÜZAKERECİLER BUGÜN BİR ARAYA GELECEK

Fileleftheros gazetesi aynı haberinin içerisinde “Mülkiyet Konusunda Görüşme” alt başlıklı bir başka haberinde Kıbrıslı Türk müzakereci Özdil Nami ile Rum müzakereci Andreas Mavroyannis’in, bugün BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin de hazır bulunacağı görüşme çerçevesinde bir araya geleceklerini ve mülkiyet konusunu ele alacaklarını yazdı.

Habere göre görüşmede, mülkiyet konusu, özellikle kriterlerin şekillendirilmesi ve metodolojiye ilişkin yöntem ele alınacak.

“AVRUPA MERKEZ BANKASI KKTC’YE GİTMEYECEK” İDDİASI

Fileleftheros gazetesi, Rum Merkez Bankası’ndan bir kaynağın, Avrupa Merkez Bankası’ndan bir heyetin, Türk lirasından Euro’ya geçiş konusunun, KKTC makamlarıyla görüşmek için KKTC’ye gideceği yönündeki haberleri yalanladığını belirtti.

Habere göre Rum Merkez Bankası’ndan aynı kaynak, KKTC’de çıkan, Avrupa Merkez Bankası heyetinin Kasım ayında KKTC’ye geleceği şeklindeki bilgileri değerlendirerek böyle bir konunun bulunmadığını savundu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.