1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE KATKI YAPMAK TEMEL HEDEFİMİZ”
“KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE KATKI YAPMAK TEMEL HEDEFİMİZ”

“KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE KATKI YAPMAK TEMEL HEDEFİMİZ”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) 43. Kuruluş yıldönümünü düzenlediği resepsiyonla kutladı.

A+A-

YORGANCIOĞLU: “DEMOKRASİYİ GELİŞTİRME, EKONOMİNİN KENDİ KENDİSİNE YETEBİLMESİNİ SAĞLAMA YANINDA İNSANLARIN DA ADALETİ EŞİTLİK DUYGUSUYLA HİSSETMEYE İHTİYACI VAR”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) 43. Kuruluş yıldönümünü düzenlediği resepsiyonla kutladı.

CTP/BG Genel Başkanı Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, resepsiyonda yaptığı konuşmada, CTP/BG’nin görevinin henüz bitmediğini, yürünecek çok yol olduğunu belirterek, Kıbrıs sorununun çözümüne katkı yapmanın da partinin temel hedefi olduğunu vurguladı.

Lefkoşa’da Hidden Garden’da dün akşam düzenlenen ve CTP/BG Genel Başkanı Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun eşiyle birlikte, konukları kapıda karşıladığı geceye, Meclis Başkanı Sibel Siber, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş,  bazı bakanlar, milletvekilleri, bazı siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Resepsiyonda açılış konuşmasını CTP/BG Gençlik Örgütü Başkanı Ürün Solyalı yaptı ve ardından partiyi anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu. Sinevizyondan sonra CTP/BG’li gençler salona gelerek sahnede “Biz Birbirimizi Sokakta Bulmadık – Peace In Cyprus Now (Kıbrısta Barış Şimdi) pankartını açtı. Daha sonra sırasıyla CTP/BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ve Genel Başkan Başbakan Yorgancıoğlu konuşma yaptı.

ERK

CTP/BG Genel Sekreteri Kutlay Erk yaptığı konuşmada, partinin 43. Yılında değerlerinden hiç ödün vermeden yoluna devam ederek bugünlere ulaştığını; “Kıbrıs Türkü’nün mücadelesini yürüttüğü çatı ve güvendiği parti” olduğunu söyledi.

CTP’nin sürdürdüğü mücadeleye emek veren gelmiş geçmiş tüm partililere teşekkür eden Erk, ortak hedefe ve ortak geleceğe yürümenin partisinin sorumluluğu olduğunu, birleşik bir Kıbrıs yaratmanın hem bölge, hem Kıbrıs Adası hem de Kıbrıs Türk halkı için önemli olduğunu vurguladı.

YORGANCIOĞLU

CTP/BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu da 43 yılın zorluklar içinde geçtiğini ve bu sürede KKTC’de şu an bulunandan fazla yerli nüfustan fazlasının ülkeden ayrıldığı bir 43 yıl yaşandığını dile getirdi.

CTP/BG’nin görevinin henüz bitmediğini, yürünecek çok yol bulunduğunu söyleyen Yorgancıoğlu, demokrasiyi geliştirme, ekonominin kendi kendisine yetebilmesini sağlama yanında insanların da adaleti eşitlik duygusuyla hissetmeye ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

Genel Başkan Yorgancıoğlu, Kıbrıs sorununun çözümüne katkı yapmanın CTP/BG’nin temel hedefi olduğunu da ifade ederek, yeniden başlayacak yoğun görüşme trafiğinde, sürece katkı koymak adına birlik olma çağrısında da bulundu.

Yorgancıoğlu’nun konuşmasının ardından 43. Yıl pastası kesildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.