1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS SORUNUNUN KÖK NEDENLERİNİ GÖZ ARDI ETMEK YANLIŞ
KIBRIS SORUNUNUN KÖK NEDENLERİNİ GÖZ ARDI ETMEK YANLIŞ

KIBRIS SORUNUNUN KÖK NEDENLERİNİ GÖZ ARDI ETMEK YANLIŞ

KIBRIS SORUNUNUN KÖK NEDENLERİNİ GÖZ ARDI ETMEK YANLIŞ

A+A-

Beşparmak Grubu, müzakere süreci ve KTFF-KOP işbirliği konusunda toplumun sağlıklı değerlendirme yapabilmesi için, fırsatların ve tehditlerin objektif olarak dengeli şekilde kamuoyunun bilgisine getirilmesinin demokrasinin ve çağdaşlığın gereği olduğunu belirtti.

Beşparmak Düşünce Grubu tarafından yapılan açıklamada, Kıbrıs sorununun kök nedenlerini göz ardı ederek meseleyi birkaç küçük ifade farklılığına indirgemenin yanlış olduğu ve popülizm koktuğu kaydedildi.

KTFF-KOP işbirliği konusunda dikkat edilmesi gerekli hususlara ve olası tehlikelere işaret eden çevreleri retorik ve aşağılama ile sindirmeye çalışmanın yanlış olduğu belirtilen açıklamada, “Ortak aklımızı ortaya çıkarmak ve ortak çıkarlarımız açısından en doğru düzenlemeleri geliştirmek için toplumun tüm kesimleriyle pozitif diyalog kanallarının açık olması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz” denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Federasyonlarda egemenlik paylaşılmıştır ve yetkileri oranında federasyon ve yine artık yetkileri oranında Kurucu Devletler tarafından icra edilir. Kaldı ki çağdaş ve demokratik üniter devletlerde bile tek ve bölünmez egemenlik diye bir kavram kalmamıştır. Üniter devletlerde bile kullanılmayan böyle bir kavramın “küçük bir ifade farkı” gibi sunulmasının çok hatalı, yanıltıcı ve Kıbrıs Türkü’nü tabi toplum/azınlık statüsüne indirgeyecek bir yola sokma riski taşıdığını düşünüyoruz.”

Beşparmak Grubu açıklamasında, Kıbrıs Türk halkının hassasiyetlerini gözetmede özellikle müzakere sürecine taraf olanlara büyük görev ve sorumluluk düştüğü de vurgulandı.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.