1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS SULARINDA KURTARILDILAR, ŞİMDİ AÇLIK GREVİNDELER!
KIBRIS SULARINDA KURTARILDILAR, ŞİMDİ AÇLIK GREVİNDELER!

KIBRIS SULARINDA KURTARILDILAR, ŞİMDİ AÇLIK GREVİNDELER!

25 Eylül’de batmak üzere olan bir balıkçı teknesinden kurtarılarak Güney Kıbrıs’a götürülen Suriyeli mülteciler...

A+A-

 

Baf açıklarında, 25 Eylül’de  batmak üzere olan bir balıkçı teknesinden kurtarılarak Güney Kıbrıs’a götürülen Suriyeli mültecilerden yaklaşık 100’ünün dün, açlık grevine başladığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, mültecilerin Güney Kıbrıs’tan ayrılmayı ve ilk baştaki hedefleri olan Avrupa’nın başka ülkelerine gitmeyi istediğini yazdı.

Rum yetkili makamlarının mültecilerin bu isteklerini yerine getiremeyeceğini kaydeden gazete, yapılabilecek tek şeyin mültecileri misafir etmek ve mültecilere (başvuruda bulunmaları ve başvurularının onaylanması durumunda) siyasi iltica vermek olduğunu aktardı.

Bu arada, kaldıkları Kokkinotrimithia’daki çadır kentten Lefkoşa Rum kesimine gitmek isteyen mülteciler için bedava otobüs seferlerinin düzenlenmesine devam edildiğini kaydeden gazete, mültecilerin büyükelçilikler aracılığıyla vize alıp seyahatlerine devam etmek için çaba gösterdiğini belirtti.

Gazete, mültecilerden bazıları geceleri Kokkinotrimithia’daki alana geri dönmediği için kesin sayılarının bilinmediğine de işaret ederek, bazı mültecilerin yetkili makamlara haber vermeden adadan gitmiş olabileceğini yazdı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.