1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “KIBRIS” TEMALI ESERLER SERGİLENİYOR
“KIBRIS” TEMALI ESERLER SERGİLENİYOR

“KIBRIS” TEMALI ESERLER SERGİLENİYOR

“KIBRIS” TEMALI ESERLER SERGİLENİYOR

A+A-

“KIBRIS” TEMALI ESERLER LAÜ’DE SERGİLENİYOR

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) “I. Uluslararası Ressamlar Buluşması” kapsamında ressamlar tarafından yapılan “Kıbrıs” temalı eserlerin sergisi açıldı.

LAÜ’den verilen bilgiye göre, Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi’nde yer alan sergide, 10 gün süren ressamlar buluşmasında ressamların yoğun atölye çalışmalarının ardından ortaya çıkan eserler sergileniyor.

Organizasyonun küratörlüğünü üstlenen Kıbrıslı ressamlardan Feridun Işıman, LAÜ I. Uluslararası Ressamlar Buluşması’nda sanatçıları ve sanatseverleri tatmin edici bir organizasyonun gerçekleştiğini kaydetti.

Işıman, 10 gün süresince alanlarında ve ülkelerinde hatırı sayılır ressamların yoğun atölye çalışmalarının ardından ortaya çıkan eserlerinin sanatseverler tarafından hayranlıkla izlendiğini belirtti.

Sergi açılışı sonrasında sanatçıların katılımı ile gala yemeği de gerçekleştirildi. Gala yemeğinde LAÜ Genel Sekreteri Mehmet Yalçın tarafından sanatçılara sertifikaları ve Kıbrıs’a özgü elişleri takdim edildi.

Bu arada LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen de I. Uluslararası Ressamlar Buluşması küratörü Işıman ile konuk ressamları bugün makamında kabul etti.

Yükselen, konuklara hitaben yaptığı konuşmada, yoğun geçen atölye çalışmaları sonrasında kısa zamanda birçok eserin ortaya çıkmasından ötürü memnuniyet duyduğunu belirterek, LAÜ, Lefke ve bölgesi için böylesi sanatsal değeri büyük çalışmaların ilk olması açısından önem arz ettiğini ifade etti.

Çalışmanın devamı için sanatçıların katkılarının önemini vurgulayan Yükselen, bu yoğun çalışmadan ötürü sanatçılara teşekkürlerini sundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.