1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KIBRIS TIBBINA ADANAN YAŞAMLAR: DR. KAYA”
“KIBRIS TIBBINA ADANAN YAŞAMLAR: DR. KAYA”

“KIBRIS TIBBINA ADANAN YAŞAMLAR: DR. KAYA”

Gazeteci-yazar Ahmet Tolgay, bugün Türk Ajansı - Kıbrıs’ı ziyaret ederek,

A+A-

Gazeteci-yazar Ahmet Tolgay,  bugün Türk Ajansı - Kıbrıs’ı (TAK) ziyaret ederek, Dr. Filiz Besim ile birlikte yazdıkları, “Kıbrıs Tıbbına Adanan Yaşamlar: Dr. Kaya” isimli kitabı, kurum Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’ya takdim etti.

Gazeteci-yazar Tolgay, yeni yayınlanan kitabın, 10 gün geçmeden en çok okunan kitaplar arasına girdiğini; okuyucunun bu eserin bilincinde olduğunu söyledi.

Kitabı TAK Müdürü Saygılı’ya takdim etmesinin nedenlerini de anlatan Tolgay, “Saygılı, bir bilim insanı, milli değerler ve varoluş mücadelesine önem veren, bu konuda duyarlılık gösteren biri. Bu nedenle kitabımı ona takdim etmek istedim. Kitap, belleğinize katkı yapacak bir içeriktedir” dedi.

Kitabın, 436 sayfa olduğunu ve Kıbrıs Türk halkının 100 yıllık mücadelesini anlattığını söyleyen Tolgay, kitapta, kendini Kıbrıs tıbbına adayan doktorlar, hemşireler, hastabakıcılar ve sağlık konusunda efsane olan kişilere de yer verildiğini kaydetti.

Tolgay, TAK’ın, yeni yayınlanan, Kıbrıs Türk halkının belleğine katkı koyan eserleri,  duyurma konusundaki hassasiyetini de takdir ettiğini ifade etti.

Kitabın sponsorunun Kıbrıs Türk Tabipler Odası olduğuna işaret eden Tolgay, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin zengin arşivinden de yararlanıldığını belirterek, birlik başkanı ve kitabın yazarlarından Besim’e teşekkür etti.

TAK Müdürü Neriman Saygılı da kitabı, kurum personeli ve Kıbrıs Türk halkı adına kabul ettiğini, Tolgay’ın çok değerli bir gazeteci ve yazar, gençlere destek veren, bilgi aktaran bir kişi olduğunu söyledi.

Saygılı, herkes için yararlı olacak, kalıcı bir eser ortaya çıkaran Tolgay ve Besim’i tebrik ederek, kitabı halka tanıtma ve duyurmanın görevleri olduğunu belirtti.

Ortaya çıkan eserlerin yayınlanması ve dağıtımının yapılması noktasında sponsorluk konusunun gündeme geldiğini, bazı eserlerin yayınlanamadığını kaydeden Saygılı, kitaba katkı koyan ve emek veren herkese teşekkür etti.

Saygılı, “Hedeflediğiniz noktaya ulaşmanızı dilerim” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.