1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ KUZEY KIBRIS'TA DÜZENLENEN AYİNLERE TEPKİ GÖSTERDİ
KIBRIS TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ KUZEY KIBRIS'TA DÜZENLENEN AYİNLERE TEPKİ GÖSTERDİ

KIBRIS TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ KUZEY KIBRIS'TA DÜZENLENEN AYİNLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Rumların Kuzey Kıbrıs'ta yoğunlaştırdığı dini eylemlerle; Kıbrıs Türk halkının haklı ve meşru şekilde kurduğu KKTC’yi içten zayıflatmayı hedeflediklerini savunarak, Kıbrıs Türkü’nu yok etmeye çalışan gayri meşru idareye boyu

A+A-

BORA: “KKTC’Yİ İÇTEN ZAYIFLATMAYI HEDEFLİYOR”

 Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Rumların Kuzey Kıbrıs'ta yoğunlaştırdığı dini eylemlerle; Kıbrıs Türk halkının haklı ve meşru şekilde kurduğu KKTC’yi içten zayıflatmayı hedeflediklerini savunarak, Kıbrıs Türkü’nu yok etmeye çalışan gayri meşru idareye boyun eğmeme ve KKTC’yi yaşatma için fedakârlıktan kaçınılmaması gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora yaptığı yazılı açıklamada,  Rumların Mağusa İnsiyatifi’nin işbirliğinde Gazimağusa Surlar İçi, AY. Yorgios Ekserinos Kilisesi’nde yaklaşık 58 yıl aradan sonra düzenlediği ayinin amacının iyi değerlendirilmesi gerektiğine belirterek, KKTC’ye gelen turistlerden rahatsızlık duyan Rum Dışişleri’nin Rumlara Türkiye’ye gitmemeleri yönünde çağrılarda bulunduğuna dikkat çekti.

“Din İşleri Başkanlığı temsilcisi ile çok sayıda Büyükelçi ve siyasetçinin bu dini törene iştirakleri Kıbrıs Türk halkına yönelik bir baskı görüntüsü vermiştir. Bu ayinin Maraş’ın Rumlara iadesi için bir adım olarak nitelendirildiği göz ardı edilmemelidir” diyen Bora, ayni amaçlı bir etkinliğin de Salamis Harabeleri’nde düzenleneceğine işaret etti.

Açıklamasında, Gazimağusa Belediyesiı ile Mağusa İnsiyatifi’ni uyararak Rumların siyasi amaçlarına hizmet edecek bu ve buna benzer etkinliklere fırsat vermemelerini isteyen Bora, “Tüm bu çabalar bizleri içten çökertme ve onlara tabi kılmaya yöneliktir” dedi.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.