1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TMT MÜCAHİTLERİ DERNEĞİ’NDEN MESAJ
KIBRIS TMT MÜCAHİTLERİ DERNEĞİ’NDEN MESAJ

KIBRIS TMT MÜCAHİTLERİ DERNEĞİ’NDEN MESAJ

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Kıbrıs Türk halkının Rumlara karşı verdiği direnişin önemli isimlerinden Dr. Burhan Nalbantoğlu’nun 33’üncü ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

A+A-

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği,  Kıbrıs Türk halkının Rumlara karşı verdiği direnişin önemli isimlerinden Dr. Burhan Nalbantoğlu’nun 33’üncü ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Nalbantoğlu’nun sevgi, saygı ve rahmetle anıldığı mesajda, merhum Nalbantoğlu’nun TMT’nin kuruluşu yanında Kıbrıs Türk halkının ulusal, siyasal ve sosyal yaşamında büyük ve unutulmaz hizmetleri olduğu belirterek, Nalbantoğlu’nun ‘mücahit’, ’mukavemetçi’ ve ‘siyaset adamı’ olarak her zaman kalplerde yaşayacağı vurgulandı.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Nalbantoğlu’nun ölüm yıldönümü olan 6 Şubat Perşembe günü saat 11:00’de kabri başında düzenlenecek törenle anılacağını da belirtti.

Perşembe gününün aynı zamanda Arpalık Direnişi’nin de 50’nci yıldönümü olduğunu da ifade eden Dernek, 21 Aralık 1963 Kanlı Noel olaylarının ardından iki taraf arasında imzalanan ateşkes anlaşmasının ardından 6 Şubat 1964’te 200’ün üzerinde Rum Polis ve sivil Eokacı’nın Arpalık köyüne saldırdığını anımsattı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.