1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KIBRIS TÜRK BASININA GÜVENİYORUZ”
“KIBRIS TÜRK BASININA GÜVENİYORUZ”

“KIBRIS TÜRK BASININA GÜVENİYORUZ”

Kıbrıs Türk Basının her zaman Kıbrıs Türk Halkı’nın

A+A-

 

EROĞLU: “DEVLET, KIBRIS TÜRK BASINININ ÖNEMİNİN İDRAKİ İÇİNDE BASIN EMEKÇİLERİNİN EN UYGUN KOŞULLARDA GÖREV YAPMASI İÇİN ÜZERİNE DÜŞENİ YERİNE GETİRMELİDİR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, devletin, Kıbrıs Türk Basınının öneminin idraki içinde basın emekçilerinin en uygun koşullarda görev yapması için üzerine düşeni yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs Türk Basının her zaman Kıbrıs Türk Halkı’nın özgürlüğünün, hak ve menfaatlerinin savunucusu olduğuna dikkat çeken Eroğlu, “11 Temmuz Basın Günü” nedeniyle yayınladığı mesajda, “Basının özgürce ama sorumluluk bilinciyle görev yapması insanlığı, ülkeleri daha ileriye, daha güzel günlere taşır” dedi.

“KIBRIS TÜRK BASININA GÜVENİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Eroğlu, mesajında şu ifadelere de yer verdi:

“Ahmet Emin Efendi tarafından çıkarılan ve ilk Türkçe gazetemiz olan Saded’in 11 Temmuz 1889’da yayınlanmasının üzerinden 125 yıl geçti.

Kıbrıs Türk Medyası bu tarihi olayın öneminin bilinci ile her yılın 11 Temmuz’unu  “ Basın Günü” olarak kutlamaktadır.

Kıbrıs Türk Basını ilk günden bu yana Kıbrıs Türk Halkı’nın özgürlüğünün, hak ve menfaatlerinin savunucusu olmuş, bugünlere gelmemize ciddi katkı sağlamıştır.

İngiliz Sömürge Dönemi’nin başladığı 1878 yılından itibaren ulusal bilinci ayakta tutma, dini aidiyeti devam ettirme gayreti içine giren Kıbrıs Türk Basını Kıbrıs’ı Yunan egemenliği altına sokma hayaline kapılan Rum komşularımız karşısında da hiç gerilememiş, tam tersine, insan haklarına dayalı, örnek bir özgürlükçü çaba içinde olmuştur.

Kıbrıs Türk Basını dün olduğu gibi bugün de özgürlüğümüz, egemenliğimiz, demokrasimiz, refah ve mutluluğumuz için yaşamsal öneme sahiptir.

Dünyaca kabul edilen bir gerçektir ki, basının özgürce ama sorumluluk bilinci ile görev yapması insanlığı, ülkeleri daha ileriye, daha güzel günlere taşır. Basının yozlaşması, yanlış ellere geçmesi ise hem insanlık hem de ülkeler için ciddi sıkıntılar doğurur.

Kıbrıs Türk Basınına güveniyoruz. Kıbrıs Türk Basınının çağdaş gelişmeler doğrultusunda daha iyiye, daha güzele, daha doğruya yönelmesi, güçlenmesi en halisane dileğimizdir.

Devletimiz, Kıbrıs Türk Basınının öneminin idraki içinde basın emekçilerimizin, gazetecilerimizin, köşe yazarlarımızın en uygun koşullarda görev yapmaları için üzerine düşeni yerine getirmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm camianın ‘Basın Gününü’ içtenlikle kutlar, sağlık ve başarılar dilerim.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.