1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TÜRK BELEDİYELER BİRLİĞİ GENEL KURULU TOPLANDI
KIBRIS TÜRK BELEDİYELER BİRLİĞİ GENEL KURULU TOPLANDI

KIBRIS TÜRK BELEDİYELER BİRLİĞİ GENEL KURULU TOPLANDI

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Genel Kurulu toplandı.

A+A-

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Genel Kurulu toplandı.

Lefkoşa’da, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde yer alan toplantının gündeminde, “Elektrik Kurumu, Su Dairesi ve hükümet ile olan sorunların görüşülmesi ve genel konular” bulunuyor.

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar başkanlığında yapılan genel kurul toplantısının ardından, alınan kararların yazılı olarak açıklanması bekleniyor.

Özçınar toplantı öncesinde basına yaptığı açıklamada, son dönemde belediyelerle ilgili birçok mali ve çeşitli sorunların tartışıldığını, ekonomik sorunlar ile elektrik ve su sorunlarının da önemli olduğunu belirterek, belediyeler olarak halka en iyi hizmeti vermek için bulunduklarını ve bu yönde çalıştıklarını vurguladı.

Kıb-Tek ile sorunların bulunduğunu ancak bu sorunları çözmek için görüşmeler sürerken yapılan elektrik kesintilerinin vatandaşı rahatsız edici ve toplum bütünlüğünü bozan gelişmeler olduğunu ifade eden Özçınar, bu süreçte vatandaşlara sağlıklı bir şekilde su veremediklerinden dolayı özür diledi.

Özçınar, belediyelerin vatandaşa kesintisiz su vermekle yükümlü olduğunu, bu sorunlara çare bulmak konusunda da hükümet ve yerel yönetimlere görevler düştüğünü ifade etti.

Kıb-Tek ile ilgili yapılan açıklamalarda mali krizi belediyelerin yarattığı gibi gösterilmesinin üzücü olduğunu vurgulayan Özçınar, belediyelerin Kıb-Tek ile vardığı mutabakatlara uyduğunu, zaman zaman aksamalar olsa da Kıb-Tek’e borcun ödendiğini, ancak su motorları konusunda uzun yıllardır sorun bulunduğunu, bu yüzden su dairesine ait olan motorların elektriklerinin kesilmesinin kabul edilecek bir durum olmadığını belirtti.

Özçınar, Belediyeler (Değişiklik) Yasası’nın bir an önce Meclis’ten geçirilmesini, Su Dairesine ait olan ve belediyeler tarafından işletilen su motorları konusuna çözüm bulunmasını, İçişleri Bakanlığında bekleyen tüzüklerin onaylanmasını, sokak lambaları ile ilgili kararnamenin yasal zemine oturtulmasını istediklerini de söyledi.

Mahmut Özçınar, yoğun bir tempo ve gündemle yapılacak toplantıda alınacak kararların basına yazılı olarak açıklanacağını ve bu kararların takipçisi olacaklarını da vurguladı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.