1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "KIBRIS TÜRK FUTBOLUNUN DIŞA AÇILMASI ŞART"
"KIBRIS TÜRK FUTBOLUNUN DIŞA AÇILMASI ŞART"

"KIBRIS TÜRK FUTBOLUNUN DIŞA AÇILMASI ŞART"

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, "Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu (KOP) ile işbirliği anlaşması yapabilirsek Kıbrıs sorunun çözümünün de önünü açmış olacağız" dedi.

A+A-

"AMBARGOLARDAN DOLAYI KKTC'DEKİ FUTBOL KULÜPLERİ ÇÖKME NOKTASINA GELDİ"

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, "Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu (KOP) ile işbirliği anlaşması yapabilirsek Kıbrıs sorunun çözümünün de önünü açmış olacağız" dedi.

Hasan Sertoğlu, KOP ile FIFA ve UEFA nezdinde 5 Kasım Salı günü Zürih'te yapılacak görüşme öncesi AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Kıbrıs Futbol Federasyonu'nun kuzeydeki futbol organizasyonlarını yapan tek federasyon olduğunu ifade eden Sertoğlu, kendilerini Rum Futbol Federasyonu (KOP) ile anlaşmaya iten neden olarak, kuzeydeki futbol kulüplerinin zor durumda olmasını gösterdi. KOP ile yapılacak görüşmenin ada futbolunun birleşeceği anlamına gelmediğini savunan Sertoğlu, asıl amaçlarının Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun uluslararası arenalarda temsil edilmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

"Yapılan ambargolardan dolayı KKTC'deki futbol kulüpleri çökme noktasına geldi" diyen Sertoğlu, "Artık bundan daha ötesi yok. Yıllardır dışa açılamamanın, uluslararası arenada boy gösterememenin sıkıntıları bugünlere kadar geldi. Bizi yönetenler de bu problemleri ortadan kaldırmak için pek bir çaba göstermediler" ifadelerini kullandı.

KKTC'de futbol kulüplerinin içinde bulunduğu durumdan acil bir şekilde kurtulması gerektiğini savunan Sertoğlu, KKTC'de futbol kulüplerinin 10 bine yakın lisanslı genci olduğunu, bir o kadarda lisansı çıkmamış gençlerin bulunduğunu söyledi.

Bu kulüplerin kapanmasının engellenmesi ve kötü koşullarının önüne geçilmesinin ancak ülke futbolunun dışa açılması ile olacağını savunan Başkan Sertoğlu, 5 Kasım'da FIFA ve UEFA'nın nezdinde KOP ile yapacakları toplantıya davet aldıklarını dile getirdi.

KOP İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAK KAÇINILMAZ

Sertoğlu, KKTC futbolunu içine düştüğü çıkmazdan kurtarmak için KOP ile bir işbirliği yapmanın kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Bundan sonra tek bir hedefimiz var. Bu da kulüplerimizin önünü açmak. Kulüplerimizin önünün açılması da uluslararası karşılaşmaların yapılmasından geçer. Bütün enerjimizi buna doğru veriyoruz" diye konuştu.

Türkiye'deki en alt liglerdeki bir takımın bile KKTC'ye gelip bir antrenman dahi yapamadığından yakınan Sertoğlu, KKTC futbolunun sıkıntısının çok büyük noktalara vardığını söyledi.

Sertoğlu, bu şekilde artık KKTC futbolunun devamlılığını sürdüremeyeceğine dikkati çekerek, "Ya KKTC futbolu kaderine terk edilecek ya da bir açılım yapılacak. Bir anlaşma yapılmadığı taktirde 3-5 sene içerisinde bir çok kulüp kapanacak, 1-2 tanesi ancak ayakta kalacak" ifadelerini kullandı.

"KOP ile işbirliği anlaşması yapabilirsek Kıbrıs sorunun çözümünün de önünü açmış olacağız" diyen Sertoğlu, en son kararı futbol federasyonu genel kurulunun ve kulüplerin vereceğini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.