1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KIBRIS TÜRK HALKI BU TOPRAKLARIN MİSAFİRİ DEĞİLDİR”
“KIBRIS TÜRK HALKI BU TOPRAKLARIN MİSAFİRİ DEĞİLDİR”

“KIBRIS TÜRK HALKI BU TOPRAKLARIN MİSAFİRİ DEĞİLDİR”

“Kıbrıs Türk Halkı bu toprakların misafiri, azınlığı değildir”

A+A-

 

DP UG GENEL SEKRETERİ TAÇOY: “KIBRIS TÜRK HALKI BU TOPRAKLARIN MİSAFİRİ DEĞİLDİR”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Sekreteri Hasan Taçoy, “Kıbrıs Türk Halkı bu toprakların misafiri, azınlığı değildir” dedi.

Taçoy, 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türkü’nün, milli ve dini kimliğine sahip çıkan, özgür, egemen devlet sahibi bir halk olduğunu vurgulayarak, “Halkımız bugünlere gelişin bedelini Rumların yayılmacı, ırkçı, saldırgan tutumlarına, uygulamalarına direnerek, şehitler vererek ödemiştir” ifadelerini kullandı.

Taçoy, 21 Aralık 1963’te Kanlı Noel saldırıları ile başlayan ve 20 Temmuz 1974 Mutlu  Barış Harekatı sonuçlanıncaya kadar devam ettirilen Rum saldırılarının amacının  adanın Helenleştirilmesi olduğunu kaydetti.

Tarihi gerçekleri unutarak  adanın mutlak hakiminin kendileri olması gerektiği iddiasında olan Rumların adanın dört bir yanında “Türk’üm” diyen herkesi hedef alarak 103 köy ve yerleşim birimini yaktığını ve göç etmek zorunda bıraktığını belirten Taçoy, Kıbrıs  Türkü’nün asimile olmayı kabul etmeyerek direnmeyi seçtiğini, varoluş ve özgürlük için ölümü göze aldığını kaydetti.

Taçoy, “Sadece ve sadece Anavatan Türkiye’nin ilgi ve desteği ile destansı bir mücadele veren Kıbrıs Türk halkı ortaya koyduğu bu anlayışla ne kadar gurur duysa hakkıdır” dedi.

Taçoy, geleceğin aydınlık olması, Kıbrıs Türkü’nün  adada başı dik, özgür olarak yaşaması güvence altında tutulmak isteniyorsa  tarihini iyi bilen, özgürlüğün, egemenliğin değerini anlayan nesiller yetiştirmek gerektiğini ifade etti.

“Aradan 52 yıl geçmesine rağmen henüz Rum komşularımızın bizim kendileri kadar egemen, kendileri kadar bu Ada’da hak sahibi olduğumuzu içlerine sindirdiklerini söylemek mümkün değildir” diyen Taçoy,  bu nedenle görüşme masasında sonuca ulaşılamadığını, Rum tarafının egemenlini tüm Kıbrıs’a yaymasına engel olacak düzenlemeleri reddettiğini belirtti.

Taçoy, bu nedenle  çok dikkatli olarak  gereksiz tavizkar politikalardan uzak durarak halkın hak ve çıkarlarını korumak gerektiğini ifade etti.

Taçoy,  tüm şehitleri rahmet, gazileri minnet ve şükranla anarak Kıbrıs Türk halkının karanlık günleri tekrar yaşamaması dileğinde  bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.