1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TÜRK HALKI EGEMENLİK VE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SONSUZA DEK KORUYACAK
KIBRIS TÜRK HALKI EGEMENLİK VE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SONSUZA DEK KORUYACAK

KIBRIS TÜRK HALKI EGEMENLİK VE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SONSUZA DEK KORUYACAK

Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının barışçı yoldan ayrılmadan egemenlik ve özgürlüğünü sonsuza dek koruyacağını söyledi.

A+A-

“KIBRIS TÜRK HALKI BARIŞÇI YOLDAN AYRILMADAN EGEMENLİK VE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SONSUZA DEK KORUYACAK... TSK’NİN GÜVENCESİNDEN KESİNLİKLE VAZGEÇMEYECEK”

“30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TÜRK TARİHİNİN EN ÖNEMLİ, EN YAŞAMSAL ASKERİ BAŞARISININ SİMGESİDİR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının barışçı yoldan ayrılmadan egemenlik ve özgürlüğünü sonsuza dek koruyacağını, Türkiye ile kardeşçe ilişkilerini sürdürüp, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin güvencesinden vazgeçmeyeceğini belirtti.

Eroğlu, “30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajda, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, Türk tarihinin en yaşamsal askeri başarısının simgesi olduğunu ifade ederek “Türk Silahlı Kuvvetleri dün olduğu gibi bugün de milletin özgürlük ve egemenliğinin en güçlü, vazgeçilmez bekçisidir” dedi.

Kurtuluş Savaşı’nı başlatan Mustafa Kemal Atatürk’ün 30 Ağustos 1922 de gerçekleşen Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonunda büyük bir zafer elde ettiğine işaret eden Eroğlu, bundan 92 yıl önce, kazanılan bu büyük zaferin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilanını sağlayan temel dinamiklerden birisi olduğunu belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben büyük ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım. Yaşayabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. Bağımsızlık bence bir hayat meselesidir. Hürriyet ve istiklal benim karakterimdir” sözlerine de atıfta bulunan Eroğlu, bu sözlerin Kıbrıs Türk halkı için temel felsefe ve yol haritası olduğunu vurguladı.

Eroğlu mesajında şunları kaydetti:

“Kıbrıs Türk Halkı barışçı yoldan ayrılmadan egemenlik ve özgürlüğünü sonsuza dek koruyacak, Anavatan Türkiye ile kardeşçe ilişkilerini sürdürüp, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin güvencesinden kesinlikle vazgeçmeyecektir. Rum tarafı eğer yaşayabilir bir antlaşma, Kıbrıs’taki iki halkın refah ve güvenliğinin daim olmasını istiyorsa gerçekçi olmalı, hayal peşinde koşmaktan, gün gele kendilerine umdukları tavizlerin verileceğini beklemekten vazgeçmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını minnet, şükran ve saygıyla anar, halkımızın yüce ulusumuzun kahraman ordumuzun, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetleri mensuplarımızın, tüm gazilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını yürekten kutlarım.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.