1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “KIBRIS TÜRK HALKI HİZMET BEKLİYOR”
“KIBRIS TÜRK HALKI HİZMET BEKLİYOR”

“KIBRIS TÜRK HALKI HİZMET BEKLİYOR”

Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ) Başkanı Sami Dilek, Meclis’ten ve yeni kurulacak hükümetten beklentilerini açıkladı.

A+A-

DİLEK: “SENDİKAMIZIN EN ÖNEMLİ BEKLENTİLERİNDEN BİRİ DE, SİYASİLERİMİZİN HIRSLARININ ÖNÜNE GEÇEREK, DAVRANIŞLARI İLE HALKIMIZI ÜZMEMELERİDİR”

Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ) Başkanı Sami Dilek, Meclis’ten ve yeni kurulacak hükümetten beklentilerini açıkladı.

Dilek, “Sendikamızın en önemli beklentilerinden biri de, siyasilerimizin hırslarının önüne geçerek, davranışları ile halkımızı üzmemeleridir” dedi.

KAMU-İŞ Başkanı Sami Dilek bugün yaptığı yazılı açıklamada, 28 Temmuz milletvekilliği erken genel seçimini değerlendirdi, seçimlerin Kuzey Kıbrıs’a yaraşır şekilde, olgunluk içinde gerçekleştiğini belirtti.

“KIBRIS TÜRK HALKI HİZMET BEKLİYOR”

Sami Dilek, “Kıbrıs Türk halkı demokrasi sınavını en iyi şekilde verdi, iradesini ortaya koydu. Kıbrıs Türk halkı hizmet, gençlik iş ve aş, sorunlarla boğuşan tüm sektörler sıkıntılarına çözüm bekliyor” ifadesine yer verdi.

Kapsamlı önerilerini KKTC Meclisi ile hükümet başkanına sunulacaklarının bilgisini veren Sami Dilek, “Siyasi partilerin seçim bildirgeleri, projeleri hemen hemen aynıydı. Sanki bir kalemden çıkmış gibi. Temennimiz KKTC Meclisine giren siyasi partilerin seçim bildirgesinde olan projelerinin yasalara yansıması, hayat bulmasıdır” dedi.

“GÖÇ YASASI İPTAL EDİLSİN”

Dilek KAMU-İŞ olarak beklentilerini şöyle açıkladı:

“Ülkemizde büyük ayrıcalık ve faklılık yaratan 1 Ocak 2011 tarihinde uygulamaya giren ve Göç Yasası olarak nitelendirilen Maaş ve Ücretleri düzenleyen yasanın iptali veya Kamu Görevlileri yasasının seviyesine yükseltilmesi. Sosyal Güvenlik Yasası ile Sosyal Sigortalar Yasasının düzenlenerek Kuzey Kıbrıs genelindeki emeklilik yasalarının menfaatlerine denkleştirilmesinin sağlanması. Sağlık Sigortasının, uluslararası kriterlere uygun olarak çıkarılması ve uygulanmaya konulması, önceliklerimiz arasındadır.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.