1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KIBRIS TÜRK HALKI’NA GÜVENİYOR, İNANIYORUM”
“KIBRIS TÜRK HALKI’NA GÜVENİYOR, İNANIYORUM”

“KIBRIS TÜRK HALKI’NA GÜVENİYOR, İNANIYORUM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının benimseyeceği bir antlaşma hedeflendiğine işaret ederek, bu amaçla, yarın, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades’le masa başında buluşacaklarını bildirdi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının benimseyeceği bir antlaşma hedeflendiğine işaret ederek, bu amaçla, yarın, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades’le masa başında buluşacaklarını bildirdi.

Eroğlu,  yarınki görüşme öncesinde Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu aracılığıyla Türk Ajansı Kıbrıs (TAK)’a yaptığı yazılı açıklamada, “sürecin zorlu geçeceğinin aşikâr” olduğuna işaret ederek, “Benim herkesten isteğim olası spekülasyonlara değil bize kulak vermeleridir” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu açıklamasında, “Her zaman ifade ettiğim üzere en büyük gücümüz birlik-beraberliğimizdir, Anavatan Türkiye ile karşılıklı saygı-sevgi çerçevesinde Milli Dava Kıbrıs konusunu ileri götürmektir” ifadelerini kullandı.

“2010 yılı Cumhurbaşkanlığı seçimlerine girerken Kıbrıs konusunu halk iradesini çözer demiştim. Yine aynı noktadayım. Kıbrıs Türk Halkı kendi geleceğini, kendisi belirleyecektir” diyen Eroğlu şöyle dedi:

“Halkımın güveni, desteği ile Cumhurbaşkanlığı görevimi yaptığımın bilincindeyim. Halkımın nasıl bir çözüm istediğini, nabzının ne olduğunu biliyorum. Kıbrıs Türk Halkı’nın benimseyeceği, bizi ileriye götürecek bir antlaşma hedefindeyiz."

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Kıbrıs Rum Yönetimi’nin bir yıla yakın bir süredir başında bulunan Sayın Nikos Anastasiades’le yarın masa başında buluşuyoruz. Umarım ve dilerim, daha fazla zaman kaybetmeksizin antlaşma hedefi ile yoğun bir çalışma içerisine girer Kıbrıs’taki iki halkın ortaklaşa kuracakları yeni bir devlet oluşturmayı başarırız” ifadesini kullandı.

Açıklamasını “Her zaman ifade ettiğim üzere en büyük gücümüz birlik-beraberliğimizdir, Anavatan Türkiye ile karşılıklı saygı-sevgi çerçevesinde Milli Dava Kıbrıs konusunu ileri götürmektir” diye sürdüren Eroğlu şöyle devam etti.

“Sürecin zorlu geçeceği aşikardır. Benim herkesten isteğim olası spekülasyonlara değil, bize kulak vermeleridir. Halkımızı ve uluslararası kamuoyunu görüşmelerdeki gelişmelerle ilgili olarak gerektikçe bizzat ben bilgilendireceğim.

Kıbrıs Türk Halkı’na güveniyor, inanıyorum. Halkımın desteği ile yola çıkıyor, bize katkı sağlayan destek veren tüm siyasi partilerimize, Hükümet’e, Anavatan Türkiye yetkililerine teşekkür ediyorum.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.