1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''KIBRIS TÜRK HALKINA HAKSIZLIK”
''KIBRIS TÜRK HALKINA HAKSIZLIK”

''KIBRIS TÜRK HALKINA HAKSIZLIK”

taşınmaz malları satışıyla imara açılmasına olanak sağlayan anlaşmayı, Kıbrıs Türk halkına yapılan “haksızlık”

A+A-

Anamuhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile İngiltere arasında imzalanan ve İngiliz Üslerinde kalan arazilerle taşınmaz malları satışıyla imara açılmasına olanak sağlayan anlaşmayı, Kıbrıs Türk halkına yapılan “haksızlık” olarak değerlendirdi.

Özgürgün, bugün yaptığı yazılı açıklamada, anlaşmayla ilgili olarak,  “Kıbrıs sorunun çözümüne ilişkin müzakerelerin başlatılmasını ortak açıklamaya bağlayan ve bu konuda ayak sürüyen Kıbrıs Rum lideri Anastasiadis’e, uzun yıllar var olan Rum talebini bugün yanıtlayarak destek veren İngiltere’nin, Kıbrıs Türk halkının haklarını yok saymasına mantıklı bir anlam vermek imkânsız” dedi.

Açıklamasını, “Hele zamanlama açısından tam bir skandal. Bir garantör ülke olarak, taraflardan birine yapılan büyük haksızlık” diye sürdüren Hüseyin Özgürgün şöyle dedi:

“Böylesi bir girişimle İngiltere, Kıbrıs’ta iki halkın eşitliğine dayalı bir anlaşmaya ve bu anlaşmayla Ada’da aranan adil ve kalıcı bir çözüme katkı koymak yerine, çözümsüzlüğü beslemektedir. Güney Kıbrıs’ı da çözüm arayışına olumlu yaklaşımdan uzaklaştırmaktadır. Kaldı ki, halen söz konusu bölgelerde Türk tapulu malların durumuyla ilgili Türk yetkililerinin görüşüne, bilgisine başvurulmamıştır. Bu anlaşmadan etkilenecek birçok Türk köyü ve Türk taşınmaz malı mevcuttur. Bu girişim müzakere sürecinin talihsizliğidir.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.