1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TÜRK HALKININ EN ÖNEMLİ VARLIĞI KKTC
KIBRIS TÜRK HALKININ EN ÖNEMLİ VARLIĞI KKTC

KIBRIS TÜRK HALKININ EN ÖNEMLİ VARLIĞI KKTC

Eroğlu, bir çözüm arayışı içerisindeyken, aynı zamanda KKTC’ye de sahip çıkılması gerek...

A+A-

 

EROĞLU, KIBRIS TÜRK HALKININ EN ÖNEMLİ VARLIĞININ KKTC OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının en önemli varlığının KKTC olduğunu söyledi.

Eroğlu, bir çözüm arayışı içerisindeyken, aynı zamanda KKTC’ye de sahip çıkılması gerektiğini belirterek, “hep söylüyorum: benim masada elimi güçlendiren en önemli olgu KKTC’dir ve bulunacak federal çözüm de iki kurucu eşit statüdeki devletten kaynaklanacak” dedi.

Seçim ofisinden verilen bilgiye göre, Eroğlu UBP Küçük Kaymaklı Örgütü’nün Yarim Düğün Salonu’nda düzenlediği “destek” etkinliğine katıldı.

Etkinlikte, UBP Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün, UBP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, UBP Lefkoşa Milletvekilleri Zorlu Töre, Ersin Tatar ve Tahsin Ertuğruloğlu ile eski milletvekili Şerife Ünverdi de hazır bulundu.

5 yıl önce yine aynı mekanda toplandıklarını anımsatan Derviş Eroğlu “bu salon uğurlu gelmişti. Oylarınızın uğurunu gördüm” diye konuştu.

Zafere ulaşmak için birinci şartın çok çalışmak olduğunu belirten Eroğlu, 2010’da bir rakip olduğunu, 19 Nisan seçiminde ise 6 rakibin olduğunu söyledi.

5 yıllık görev süresince her iki Rum liderle görüşme yaptığını söyleyen Eroğlu,  “ancak bu süre içerisine bir anlaşma ortaya çıkmadı. Bunun nedeni de karşımızda cesaretli bir Rum liderin olamamasıdır” dedi. Eroğlu şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz akşam bazı adayları televizyon programlarında izledim. Bir anlaşma sonrası ne olacak, ne kazanacağız ne kaybedeceğiz hiçbiri cevap veremedi. Çünkü kafaları bulanıktır. Onlara göre anlaşma olsun da nasıl isterse olsun.  Biz Kıbrıs Türk halkını memnun etmeyecek bir anlaşmaya imza koymayız. Kıbrıs Türk halkının referandumda huzur ve güven içerisinde oy vereceği bir anlaşma arayışındayız. Annan Planı gibi, Amerikan Dolarlarının, Euro’ların döküldüğü bir plan istemiyoruz. Bizim yapmamız gereken, KKTC’ye sahip çıkmaktır. Müzakere masasında benim elimi güçlendiren KKTC’nin varlığıdır. Bu gerçeği yok sayamayız. Ama müzakere masasında eşit statüde iki kurucu devletin oluşturacağı bir federasyonu istiyoruz. Rum tarafında da samimi bir anlaşma isteği varsa bu mümkün olabilir.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.