1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TÜRK HALKININ HAKLI VE MEŞRU DAVASINA ZARAR
KIBRIS TÜRK HALKININ HAKLI VE MEŞRU DAVASINA ZARAR

KIBRIS TÜRK HALKININ HAKLI VE MEŞRU DAVASINA ZARAR

Kıbrıs Türk halkının haklı ve meşru davasına zarar.. sık sık yapılan uyarıları hiç dikkate almadığı ve hala daha ;

A+A-

 

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, AB’yi eleştirdi ve Birliği Kıbrıs’ın gerçeklerini kabul edip dikkate almadığı sürece muhatap kabul etmenin, Kıbrıs Türk halkının haklı ve meşru davasına zarardan başka bir katkısı olmayacağını herkesin görmesi ve ona göre hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

Dernek Genel Başkanı Yılmaz Bora, yazılı açıklamasında, AB’nin, Kıbrıs sorununda taraf olmaması için BM kanadından sık sık yapılan uyarıları hiç dikkate almadığı ve hala daha aynı tutumu sürdürmeye devam ettiğini ifade ederek,  “müzakerelerin Rum tarafından kaynaklanan zorluklardan sonra nasıl başladığını ve yine Rumların olumsuz tutumlarından ötürü de zorluklarla devam ettirildiği bir ortamda AB’nin yine ayni martavalları öne sürerek ortaya çıkması bizler için sürpriz değildir” dedi.

AB’nin kendi ilkelerine ve uluslararası antlaşmalara aykırı olarak, gayrı meşru Rum Yönetimi’ni, Kıbrıs Cumhuriyeti olarak birliğe almasının hata olduğunu kabul etmesine rağmen bunu düzeltmeyerek aynı anlayış ve tutum içerisinde Anavatan Türkiye’ye ve Kıbrıs Türk halkına yönelik baskı ve olumsuz tutumlarını sürdürmeye devam ettiğini kaydeden Bora, AB’nin, Türkiye’nin gayrı meşru Rum Yönetimi’ni tanımasını ve limanlarını açmasını yeniden talep ettiğini savundu.

Yılmaz Bora, Serbest Ticaret Tüzüğünü uygulamaya koymayan ve onun için bir takım bahaneler üreten AB’ye hiçbir şekilde güvenilemeyeceğinin apaçık ortada olduğunu belirtti.

Geçmişin emperyalist devletlerinin bugünkü koşullarda tutum değiştirmelerini beklemenin boşuna olduğunu ifade eden Bora, “sadece kendi emellerine ulaşmak için zamana göre yöntem değişikliği yapmaktadırlar. Bunlara asla güvenilmemeli. Kıbrıs Türk halkının yegâne güvencesi, başta Anavatan olmak üzere haklı ve meşru devletimizi inançla ve kararlılıkla savunmak ve asla geri adım atmamaktır” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.