1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TÜRK HALKININ UZATTIĞI EL
KIBRIS TÜRK HALKININ UZATTIĞI EL

KIBRIS TÜRK HALKININ UZATTIĞI EL

Artık Rumlar tarafından tutulması ümidi

A+A-

 

TÜRKİYE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ’NİN DÜZENLEDİĞİ TUR DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI ÖNÜNDE BAKAN NAMİ TARAFINDAN BAŞLATILDI

DIŞİŞLERİ BAKANI NAMİ: “UMARIM TÜRK HALKININ UZATTIĞI BU BARIŞ ELİ RUMLAR TARAFINDAN DA TUTULUR”

“BİZ ŞAŞMAZ BİR HEDEF OLARAK BARIŞI İSTİYORUZ”

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından düzenlenen “Bisikletle Barış Turu” etkinliği başladı.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami tarafından Dışişleri Bakanlığı önünde başlatılan “Bisikletle Barış Turu”, saat 17.30’da Girne’de Pia Bella Otel önünde tamamlanacak.

9 Temmuz’da İstanbul-Taksim’den başlatılan etkinliğin KKTC ayağına, aralarında Kıbrıs gazilerinin de yer aldığı KKTC, Türkiye ve Rusya’dan 30 civarında sporcu katılıyor.

Bisikletle Barış Turu’nun amacı, KKTC’nin tanınmasına katkı ve ambargoların kaldırılması için farkındalık yaratmak olarak açıklanmıştı.

NAMİ: “BİZ ŞAŞMAZ HEDEF OLARAK BARIŞI İSTİYORUZ”

“Bisikletle Barış Turu” etkinliğini başlatan Dışişleri Bakanı Özdil Nami, bu sırada yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının uzattığı barış elinin artık Rumlar tarafından tutulmasını ümit ettiğini söyleyerek, “Biz şaşmaz bir hedef olarak barışı istiyoruz” dedi.

Etkinliğin, çok güzel ve anlamlı olduğunu dile getiren Nami, Kıbrıs Harekatı’na birfiil katılmış gazilerin de bu bisiklet turunun içerisinde olmasının önemine dikkat çekti.

Gazilerin bu etkinliğe “barış” adını verdiğini söyleyen Nami, “Bunun da Türk milletinin mizacının, karakterinin barışla ne kadar özdeşleştiğini gösteren çok önemli ve anlamlı bir mesajdır” dedi.

Nami sözlerini söyle tamamladı:

“Gazilerimizle halkımızla tüm toplumun kesimleriyle bunun için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Elbette hak ve çıkarlarımız doğrultusunda bir barış istiyoruz. Türk milleti daima bu yolda emin adımlarla yürümeye devam edecektir.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.