1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "KIBRIS TÜRK HUKUK TARİHİNE GEÇECEK BİR KARAR"
"KIBRIS TÜRK HUKUK TARİHİNE GEÇECEK BİR KARAR"

"KIBRIS TÜRK HUKUK TARİHİNE GEÇECEK BİR KARAR"

"… KKTC halkın yakasından düşsün"

A+A-

 

Kıbrıs Postası'nın haberine göre, "Faiz Yasası" Anayasa'ya uygun bulundu, Şafak Öneri kınandı.

2013 yılı sonundan beridir Borçların Yeniden Yapılandırılması Yasası konusunda, Bankalar Birliği ile Mazbata ve Faiz Mağdurları Derneği arasında süren yasal mücadele sonuca vardı. Davanın galibi ise, Anayasa Mahkemesi’nin söz konusu yasanın Anayasa’ya uygun olduğu kararına varması ile Mazbata ve Faiz Mağdurları oldu.

Açıklmalarda bulunan, Mazbata ve Faiz Mağdurları Derneği Başkanı Kazım Ant, Yasaya uygunluk kararı veren yargıçlara teşekkür ederken, ‘uygun değil’ kararı veren Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri’yi kınadı ve “ Şafak Bey Kıbrıs Türk Halkının yakasından düşsün” dedi.

5 Aralık 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 29/2013 sayılı Borçların Yeniden Yapılandırılması Yasası, yürürlüğe girdikten kısa süre sonra Bankalar Birliği’nin ‘ara emri’ istemi ile karşı karşıya kalmıştı.

Bugün sonuçlanan davada ise Anayasa Mahkemesi söz konusu yasanın Anayasa’ya uygun olduğu sonucuna vardı.

Yaşanan süreci Kıbrıs Postası’na anlatan Mazbata ve Faiz Mağdurları Derneği Başkanı Kazım Ant, Yasaya uygunluk kararı veren yargıçlara teşekkür ederken, ‘uygun değil’ kararı veren Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri’yi kınadı.

"KIBRIS TÜRK HUKUK TARİHİNE GEÇECEK BİR KARAR"

Ant şöyle konuştu:

“Bu kararın mimarı olan Yargıç Ahmet Kalkan ve onay veren Yargıçlar Hüseyin Besimoğlu ile Mehmet Türker, Kıbrıs Türk hukuk tarihine geçecek bir karara imza attılar. Bu karar öyle bir karardır ki, Hukuk Fakülteleri’nde emsal olarak okutulmalıdır.

Bu kararla, kredi sağlayıcıları tarafından yıllardır ekonomik soykırımdan geçirilen Kıbrıs Türk Halkının önü açıldı, sosyal hukuk devleti olgusu vurgulandı. Kıbrıs Türk halkı kazandı, rantçı zihniyet kaybetti."

"ŞAFAK BEY HALKIN YAKASINDAN DÜŞSÜN"

"Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri ise “yasama yargının bağımsızlığına gölge düşürür” gerekçesi ile yasanın Anayasaya uygun olmadığı kararına vardı. Şafak beyi bu kararından dolayı kınıyorum. Kendisi Eylül ayında emekli olacakmış, erkenden mahalleye gitsin Kıbrıs Türk halkının yakasından düşsün”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.