1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TÜRK İNŞAAT MÜHENDİS ODASI SEMİNER DÜZENLEDİ
KIBRIS TÜRK İNŞAAT MÜHENDİS ODASI SEMİNER DÜZENLEDİ

KIBRIS TÜRK İNŞAAT MÜHENDİS ODASI SEMİNER DÜZENLEDİ

“İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ İLE KIBRIS TÜRK İNŞAAT MÜHENDİLSERİ ODASI UYGULAMALARI” KONUSUNDA SEMİNER DÜZENLENDİ

A+A-

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Mühendislik Fakültesi’ne bağlı İnşaat Mühendisliği Fakültesi, ‘İnşaat Mühendisliği ile Kıbrıs Türk İnşat Mühendisleri Odası’nın Uygulamaları’ konusunda seminer düzenledi.

LAÜ Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, seminerin, LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu’nda Kıbrıs Türk İnşaat Mühendisleri Odası (KTİMO) Başkanı Özgür Akcan’ın katılımıyla gerçekleşti.

LAÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Yitmen’in açılış konuşmasıyla başlayan seminerde, KTİMO Başkanı Özgür Akcan; ‘İnşaat Mühendisliği ile ‘KTİMO’nun  Uygulamaları’ konularında sunum gerçekleştirdi.

Sunumun sonunda İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Yitmen tarafından Özgün Akcan’a teşekkür belgesi takdim edildi.

KTİMO Başkanı Özgür Akcan yaptığı sunumda; ‘Geçmişten Bugüne İnşaat Mühendisliği Uygulamaları ve Tarihsel Gelişimi, ‘Günümüz İnşaat Mühendisliğinde Eğitim, Kariyer, Mesleki Yetkinlik, Hizmet Alanları, Yöntem, Tasarım, Bilgisayar Kullanımı ve Sosyal Sorumluluk’ konularına değindi.

Kıbrıs’a ait tarihsel deprem verileri incelendiğinde can ve mal kaybına neden olan depremlere rastlandığını ve 23 Şubat 1995 tarihinde Lefke bölgesinde meydan gelen 5.7 şiddetindeki depremi hatırlatan Akcan, zemindeki sıvılaşma dolayısıyla bazı binalarda çarpık şekilde yıkılma gözlendiğine dikkat çekti.

Sunumunun ikinci bölümünde ise proje ve yerinde yapı denetiminin önemine işaret eden Özgür Akcan, Lefkoşa Belediyesi ile varılan mutabakat sonucunda yapı denetiminin ilk aşamada Lefkoşa’da mart ayından itibaren yürürlüğe gireceğini kaydetti.

Kıbrıs’ın deprem kuşağında olduğunu ifade eden Akcan, yasal yapı malzemeleri standardı olmamasına rağmen can ve mal güvenliği yanında uzun ömürlü yapılar inşa edebilmek için inşaatlarda kullanılacak yapı malzemelerinin tümünün bağımsız yani İnşaat Mühendisleri Odası ve üniversite laboratuarlarında, standart ve projeye göre uygunluk testlerinin yapılması gerektiğini söyledi.

Deprem (Afet) sigortası sisteminin yasal düzenlemesinin de süratle yapılması gerektiğini ifade eden KTİMO Başkanı Özgür Akcan, üyelerin mesleki gelişimlerine yönelik meslek içi seminerler düzenleyen odanın sektörde yer alan paydaş sivil toplum örgütleriyle sektörün sorunlarıyla ilgili toplantılar da gerçekleştirmekte olduğunu kaydetti.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.