1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TÜRK İŞÇİ BAYRAMI
KIBRIS TÜRK İŞÇİ BAYRAMI

KIBRIS TÜRK İŞÇİ BAYRAMI

Hizmet Sendikası (Hizmet-Sen), Kıbrıs Türk işçi sendikalarının kurulmasının yıl dönümü olan 27 Aralık’ı “Kıbrıs Türk İşçi Bayramı” olarak kutluyor.

A+A-

SENDİKA TEMSİLCİLERİ  DR. FAZIL KÜÇÜK’ÜN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

Hizmet Sendikası (Hizmet-Sen), Kıbrıs Türk işçi sendikalarının kurulmasının yıl dönümü olan 27 Aralık’ı “Kıbrıs Türk İşçi Bayramı”  olarak kutluyor.

Sendika Merkez Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, İngiliz Sömürge Yönetimi döneminde,  Türk işçilerinin, kendilerine ikinci sınıf insan muamelesi yapan PEO’ya üye olmak zorunda burakıldıkları belirtildi.

Açıklamada, Kıbrıs Türk halkının lideri Dr. Fazıl Küçük’ün bu duruma son vermek amacıyla Türk işçi sendikalarının kurulma çalışmalarını  başlattığı, Türk işçilerinin de 27 Aralık 1956 yılında  PEO’dan ayrılarak Türk İşçi Sendikası’nı kurduğu, Hizmet-Sen’in de bu tarihi Kıbrıs Türk İşçi Bayramı olarak kutlama kararı aldığı ifade edildi.

27 Aralık’ın bu çerçevede her yıl çeşitli etkinliklerle kutlandığı kaydedilen açıklamada, Sendika yönetiminin kutlamaların başlangıcı olarak Dr. Fazıl Küçük’ün kabrini ziyaret ettiği bildirildi.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.