1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TÜRK KOOPERATİF MERKEZ BANKASI’NIN İSTİFA EDEN 3 YÖNETİM KURULU ÜYESİ AÇIKLAMA YAPTI:
KIBRIS TÜRK KOOPERATİF MERKEZ BANKASI’NIN İSTİFA EDEN 3 YÖNETİM KURULU ÜYESİ AÇIKLAMA YAPTI:

KIBRIS TÜRK KOOPERATİF MERKEZ BANKASI’NIN İSTİFA EDEN 3 YÖNETİM KURULU ÜYESİ AÇIKLAMA YAPTI:

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın istifa eden 3 yönetim kurulu üyesi, istifa gerekçelerini açıkladı.

A+A-

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın istifa eden 3 yönetim kurulu üyesi, istifa gerekçelerini açıkladı.

Zeki Erkut, Taner Ekdal ile Özker İldeniz, yaptıkları yazılı ortak açıklamada, Ekim ayında göreve geldikleri Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyeliklerinden; bankaya ve çalışanlarına ihanet niteliği taşıdığını iddia ettikleri sendika taleplerine boyun eğmemek için istifa ettiklerini açıkladılar.

3 eski yönetim kurulu üyesi, istifalarının ardından haksız, maksatlı ve gerçeklerle bağdaşmayan açıklamalar ve yorumlar yapıldığını belirterek, bu gelişmeler karşısında banka çalışanları ile kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacının doğduğunu ifade ettiler.

Açıklamada, yönetim kurulunun göreve geldiği günden itibaren kurumsallaşmayı hedef alan radikal denebilecek adımlar atmaya başladığı ifade edilerek, atılan her adımda sendikanın “benden icazet almadan hiçbir şey yapamazsınız” sözleriyle karşılaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, ilgili sendika ile  süreçte yaşanan sıkıntılar detaylı olarak aktarılırken, politikacıların da bankanın iç içişlerine müdahale girişimlerinden bahsedildi.

Uzlaşmazlığı giderme yönünde Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Şirketler Mukayyidi’nin çabalarının da sendikayı ikna etmeye yetmediği kaydedilen açıklamada,  sendikanın süresiz grev tehdidi ile Başbakanlıktaki toplantıyı terk ettiği belirtildi.

Açıklamada özetle;  “Sendikanın banka ve iştiraklerde çalışanları sokağa dökme kararı alması üzerine, sendikadan icazet alacak ya da sendikanın taleplerine boyun eğmeyi erdemden sayacak yeni bir yönetimin oluşturulmasına olanak sağlamak üzere istifa kararımızı hayata geçirdik. Biz, bankamız ile çalışanlarımıza ihanet niteliği taşıyan sendika taleplerine boyun eğmektense istifa etmeyi doğru ve onurlu bir eylem olarak gördük.  Bir güven müessesesi olan bankalarda ‘haktır’ diye ulu orta grev yapmanın ağır sorumluluğunu ne kendimize ne de bankamıza yüklemek istedik” ifadeleri yer aldı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.