1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TÜRK MİMAR MÜHENDİSLER ODALARI BİRLİĞİ’Nİ KABUL ETTİ
KIBRIS TÜRK MİMAR MÜHENDİSLER ODALARI BİRLİĞİ’Nİ KABUL ETTİ

KIBRIS TÜRK MİMAR MÜHENDİSLER ODALARI BİRLİĞİ’Nİ KABUL ETTİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türk Mimar Mühendisler Odaları Birliği (KTMMOB) heyetini kabul etti.

A+A-

SİBER: “MECLİSİN HALKLA İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE DAHA İYİ İŞLER YAPACAĞINA İNANIYORUZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türk Mimar Mühendisler Odaları Birliği (KTMMOB) heyetini kabul etti.

KTMMOB Başkanı Zihni Turkan kabulde yaptığı konuşmada, demokrasilerde meclisin en önemli organ olduğunu belirterek, Meclis’in başı olan Siber’e çalışmalarında başarılar diledi.

Meclis’in halkın iradesinin yansıdığı yer olduğunu ifade eden Turkan, meclisin bağımsızlığın ve egemenliğin simgesi olduğunu söyledi.  Meclisten, halkın iradesini yansıtacak bağımsız kararlar almasını beklediklerini kaydeden Turkan, Meclis çalışmalarına her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarını da belirtti.

Turkan, KKTC yasalarının çoğunun güncelleşmesi, eksik yasaların tamamlanması ve yürürlükteki yasaların da denetlenmesi gerektiğini vurgulayarak, meclisin bu doğrultuda çalışmalar yapmasını istedi.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber ise, “meclis halkındır” anlayışına sahip oldukları için bu tür ziyaretlerden memnun olduklarını belirterek, meclis ve halkın bütünleşmesinin, kurumlar arası yabancılaşma olmamasının çok önemli olduğunu söyledi.

Meclisin halkın yaşam kalitesini yükseltmek için çalıştığını ve halkın katılımının çok önemli olduğunu dile getiren Siber, web sitesi ve sosyal medya aracılığıyla katılımcılığı arttırmayı amaçladıklarını belirtti.

Siber, “Yasalar halk için yapılıyorsa halkın tüm bu yasalardan haberdar olup görüş ve düşüncelerini belirtebiliyor olması gerek” dedi.

Her görüş ve eleştirinin değerlendirildiğini belirten Siber, meclisin halkla işbirliği içerisinde daha iyi işler yapacağına inandıklarını söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.