1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TÜRK MUKAVEMET TEŞKİLATI (TMT) BİRİNCİ BAYRAKTARI ALBAY RIZA VURUŞKAN ANILDI
KIBRIS TÜRK MUKAVEMET TEŞKİLATI (TMT) BİRİNCİ BAYRAKTARI ALBAY RIZA VURUŞKAN ANILDI

KIBRIS TÜRK MUKAVEMET TEŞKİLATI (TMT) BİRİNCİ BAYRAKTARI ALBAY RIZA VURUŞKAN ANILDI

Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilâtı (TMT) Birinci Bayraktarı Albay Rıza Vuruşkan, vefatının 35. yıldönümü olan dün, Ankara’da anıldı.

A+A-

Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilâtı (TMT) Birinci Bayraktarı Albay Rıza Vuruşkan, vefatının 35. yıldönümü olan dün, Ankara’da anıldı.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Kıbrıs Türk Kültür Derneği tarafından saat 11:00’de Cebeci Askeri Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi. Cebeci Şehitliği’ndeki anma töreninden sonra Kıbrıs Türk Kültür Derneği Mehmet Ertuğruloğlu Toplantı Salonu’nda  anma toplantısı yapıldı.

Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, toplantıya Merhum Albay Rıza Vuruşkan’ın kızı Ferizet Clark,  Kuzey Kıbrıs Türk  Cumhuriyeti  Ankara Askeri Ataşesi Piyade Kurmay Albay Cemal Volkan, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Albay Şükrü Tandoğan ve üyeler, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Zeki Bulunç ve üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Anma töreninde konuşan Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Zeki Bulunç, “TMT’nin kuruluşunun Kıbrıs Türk halkının  özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinde belirleyici ve etkin bir rolü vardır. Bugün KKTC’nin varlığı ve TMT’nin dirayetli kurucu Bayraktarı Albay Rıza Vuruşkan’ın örgütlü ve disiplinli çalışmalarının sonucunda oluşmuş olan koşullar ve zeminler üzerinde gerçekleşmiştir. TMT ruhunun devamı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin yaşatılmasında önemli bir unsur ve belirleyici bir faktör olacaktır” dedi.

Daha sonra Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Sekreteri Çetin Serez Alb. Rıza Vuruşkan’ın biyografisini slayt gösterisi eşliğinde anlattı.

Etkinlikte, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Alb. Şükrü Tandoğan ile Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora da konuştu.

Merhum Albay Rıza Vuruşkan Kore gazisi olduğu için, Kore Devleti'nin "Barış Madalyası", Kore Büyükelçiliği adına Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Albay Şükrü Tandoğan tarafından Alb. Rıza Vuruşkan’ın kızı Ferizet Clark’a takdim edildi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.