1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TÜRK OTELCİLER BİRLİĞİ ELEKTRİK ZAMMINI ELEŞTİRDİ
KIBRIS TÜRK OTELCİLER BİRLİĞİ ELEKTRİK ZAMMINI ELEŞTİRDİ

KIBRIS TÜRK OTELCİLER BİRLİĞİ ELEKTRİK ZAMMINI ELEŞTİRDİ

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), elektrik zammının sektörün rekabet edebilirliğini ortadan kaldıracağını belirterek eleştirdi.

A+A-

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), elektrik zammının sektörün rekabet edebilirliğini ortadan kaldıracağını belirterek eleştirdi.

KITOB’dan yapılan yazılı açıklamada, hükümeti elektrik fiyatlarına yapılan herhangi bir artışın hayatın tüm alanlarını olumsuz etkileyeceği, ülkeyi top yekun pahalılaştırarak turizm sektörünün rekabet gücünü büyük ölçüde zarara uğratacağına dair uyarılar yaptıklarını hükümetin bu uyarıları dikkate almayarak zammı uyguladığı ifade edildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Zammın neden olacağı gelişmelerle birlikte ülke genelinde alım gücü azalacak, fiyatlar yükselecek ve bu fiyat artışının etkisi ülkeye en büyük sıcak döviz girişi sağlayan turizm sektöründen başlayarak dalgalar halinde ekonominin bütün sektörlerini vuracaktır. Bunun sonucunda esnafa ve çalışan kesimin gelir kaybı yaşaması yanında, devletin vergi gelirlerinde düşüşler yaşanması da kaçınılmaz olacaktır.”

“HÜKÜMETİN PLANI BELİRSİZDİR”

Hükümetin yaptığı zammı açıklarken, elektrik sorununa kalıcı çözümler getirmeye yönelik bazı adımlar atacağını da belirttiği ancak bu planın denetlenebilecek ölçüde açık olmadığı ifade edilen açıklamada, “Atılacağı belirtilen adımların takvimlendirilmesi yapılmadığı gibi bu projeler için gerekli finansman için kaynak da belirtilmemiştir. Bu nedenle hazırlandığı ileri sürülen planın, zammı kamuoyuna kabul ettirmek için bir araç olarak kullanıldığı konusunda ciddi kuşkularımız vardır” denildi.

Açıklamada zamla KIB-TEK’in iflasının önlenmek istendiği öne sürülerek, “KIB-TEK’in iflasını önlemek için yapılan zam, ne yazık ki, tüm işletmeleri ve aileleri iflas noktasına taşıyacak ve sonuçta bizzat devleti ve KIB-TEK’i de iflas ile karşı karşıya bırakacaktır” ifadelerine yer verildi.

“PAZARLAMANIN BAŞLADIĞI DÖNEMDE GÜNÜ KURTARMAK GELECEĞI KAYBETMEKTİR”

Turizm sektörünün tüm hedef pazarlarında 2013 Ağustos ayında antlaşmalar yapıldığı ve pazarlama faaliyetlerine başlandığı hatırlatılarak, zammın 2014 yılı turizm faaliyetlerine zarar vereceği kaydedildi.

Açıklamada zam kararının önümüzdeki yılları da olumsuz etkileyeceği, “iflas ve turizm gelirlerinde düşüş”e neden olacağı belirtildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.