1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TÜRK SİNEMASININ YIKILMASI DURUMU
KIBRIS TÜRK SİNEMASININ YIKILMASI DURUMU

KIBRIS TÜRK SİNEMASININ YIKILMASI DURUMU

Piyale Paşa sahil yolunun yeniden yapılandırılması çalışmaları çerçevesinde

A+A-

Larnaka sakinlerinin, Piyale Paşa sahil yolunun yeniden yapılandırılması çalışmaları çerçevesinde ortaya çıkan park sorunu gidermek için Kıbrıs Türk sinemasının yıkılması niyetine tepki gösterdiği haber verildi.

Fileleftheros gazetesi “Yıkılmasına Tepki Gösteriyorlar” başlığıyla verdiği haberinde, Larnaka sakinlerinin, Larnaka Belediyesi’ne gönderdikleri mektupta Boz Sokağı’nda, Piyale Paşa yakınlarındaki eski Kıbrıs Türk sinemasının, bölgeye hizmet etmek üzere park alanı yapılması için yıkılması niyetlerine tepki gösterdiğini yazdı.

Mektupta, yıkım niyetini uygunsuz ve zamansız bulduklarını belirten Larnakalılar, şehrin kalkınmasına da katkı sağlayabilecek alternatif ve daha sürdürülebilir bir kent düzenleme önerisinin ileri götürülebileceğine dikkat çektiler.

Larnakalılar tarihi-kültürel binaların korunması gerektiğini de vurguladılar.

Baf Belediye Başkanı Andreas Luruciatis ise ziyaretçilere hizmet konusunda, Larnaka Belediyesi’nin Kıbrıs Türk Malları Vasiliği ile ve yerel yönetimlerle işbirliği çerçevesinde eski Kıbrıs Türk sinemasının kullanılması yönünde bir uzlaşıya varıldığını belirtmişti.

Piyale Paşa sahil yolunun yeniden düzenlenmesi çalışmalarında ciddi bir park sorunu ortaya çıkmış, bu sorununun aşılması için bölgede park alanı arayışı içine girilmişti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.