1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TÜRK TARAFI HAKKINDA OLAY İDDİA!
KIBRIS TÜRK TARAFI HAKKINDA OLAY İDDİA!

KIBRIS TÜRK TARAFI HAKKINDA OLAY İDDİA!

Kıbrıs Türk tarafı hakkında olay iddia!

A+A-

Kıbrıs Türk tarafının, ortak açıklamaya ilişkin Kıbrıs Rum tarafının sunduğu son öneriyi reddettiği ve karşı öneri de sunmadığı iddia edildi.

Fileleftheros: “Oyunun Sonunu İlan Etti – Türk Tarafı Başkan’ın Önerisini Karşı Öneri Sunmaksızın Reddetti” başlıkları altında verdiği haberinde, Kıbrıs Türk tarafının, Kıbrıs Rum tarafının ortak açıklama metninin içeriğine ilişkin sunmuş olduğu son öneriyi kabul etmeyeceğine ilişkin günler öncesinde yaptığı duyuruyu eyleme döktüğünü ve oyuna resmen son verdiğini yazdı.

Gazete, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun birkaç gün önce “Kıbrıs Rum tarafının ortak açıklama metninin içeriğine ilişkin sunduğu son öneriyi kabul etmediğini, öneriyi yeterli bulmadığını ve kendisinin sunduğu önerisinin ‘al ya da terk et’ niteliği taşıdığını söylediğini” belirterek Rum Başkanlık Sarayı Diplomatik Büro Şefi Nikos Hristodulidis’in dün Rum devlet televizyonuna yaptığı açıklamaya yer verdi.

Habere göre Hristodulidis, Kıbrıs Türk tarafının Kıbrıs Rum tarafının önerisini reddettiğini ve kendi önerilerini de sunmadığını açıkladı.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, bu son gelişmeleri değerlendirmek amacıyla Çarşamba günü Rum Ulusal Konseyini toplayacağını vurgulayan gazete, Anastasiadis’in, Kıbrıs Türk tarafının bu hareketini “kesin çıkmaz olarak varsaymadığını ve Kıbrıs sorununun önümüzdeki günlerde BM Güvenlik Konseyi’nin gündemine geleceğini de göz önüne alarak, atılacak yeni adımları değerlendireceğini” belirtti.

Politis gazetesi haberi: “Çıkmaz Söz Konusu Değil – Kıbrıs Türk Tarafın Son Öneriyi Reddetti” başlıkları altında verirken Kıbrıs Türk tarafının son öneriyi reddetmesine karşın Kıbrıs Rum tarafının “çıkmaz ilan etmemeye kararlı olduğunu” yazdı.

Kıbrıs Rum tarafının atacağı adımları Çarşamba sabahı gerçekleştirilecek Ulusal Konsey toplantısında belirleyeceğini ifade eden gazete, Hristodulidis’in açıklamalarına yer verdi.

ANASTASİADİS İNGİLTERE YOLCUSU

Habere göre Hristodulidis, Kıbrıs Türk tarafının ortak açıklama önerilerini reddettiğini belirtirken Anastasiadis’in 14 Ocak tarihinde İngiltere’yi ziyaret edeceğini de duyurdu.

Habere göre, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Ekonomi Bakanı Haris Yeorgiyadis ve Enerji ve Ticaret Bakanı Yorgos Lakkotripis’in eşlik edeceği Anastasiadis, İngiltere temasları sırasında Kıbrıs sorununu da gündeme getirecek.

OMİRU: “MÜZAKERELER DAHA DERİN ÇIKMAZDA”

Öte yandan Simerini gazetesi, Rum Meclisi ve KS EDEK Başkanı Yannakis Omiru’nun dün katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununda son yıllarda gerçekleştirilen doğrudan müzakerelerin çözüme götürmemekle kalmayıp aksine çıkmazı daha da derinleştirdiğini söylediğini yazdı.

Habere göre Omiru ayrıca, Türk tarafının “üçlü egemenlik ve üçlü vatandaşlıkta ısrar ettiğini” öne sürerek Anastasiadis’e bugüne kadar sunduğu tüm belgeleri geri çekmesi çağrısı yaptı.

Alithia gazetesi haberini: “Türkler Anastasiadis’in Önerisini Reddetti” başlığı altında verdi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.