1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TÜRK TAŞINMAZLARI DEĞERLENDİRME DIŞINDA TUTULDU
KIBRIS TÜRK TAŞINMAZLARI DEĞERLENDİRME DIŞINDA TUTULDU

KIBRIS TÜRK TAŞINMAZLARI DEĞERLENDİRME DIŞINDA TUTULDU

um Bakanlar Kurulu’nun gündemine geldiğini, çalışma sonrasında taşınmaz mal vergi listelerine 300 bin yeni mükellef eklendiği

A+A-

 

Güney Kıbrıs’ta mevcut taşınmazların değerlerinin yeniden belirlenmesi için yaklaşık sekiz ay önce başlatılan çalışmanın tamamlandığı, Kıbrıs Türk taşınmazları ve devlet arazilerinin bu planın dışında bırakıldığı bildirildi.

Simerini ve diğer gazeteler, taşınmaz mal vergilerinin yeniden belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmanın dün Rum Bakanlar Kurulu’nun gündemine geldiğini, çalışma sonrasında taşınmaz mal vergi listelerine 300 bin yeni mükellef eklendiğini yazdılar.

Habere göre, bakanlar kurulu toplantısı sonrasında açıklamada bulunan Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, taşınmaz mal listeleri en son 1980 yılında güncellendiği için böyle bir çalışmanın gerekli olduğunu ve Kıbrıs Türk ile “devlet” taşınmazları haricinde Güney’deki şahsa ait taşınmazların toplam değerinin 200 milyar Euro olarak tespit edildiğini açıkladı.

Gazete, taşınmazların değerlerinin yeniden belirlenmesinin ardından taşınmaz mal vergilerinin de yeniden düzenlenmesinin beklendiğini vurguladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.