1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK AÇILIM HAZIRLIKLARI
KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK AÇILIM HAZIRLIKLARI

KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YÖNELİK AÇILIM HAZIRLIKLARI

Alınan kararlara göre,

A+A-

 

EDEK’in, Siyasi Bürosunda yapılan görüşmelere göre Kıbrıs Türk toplumuna yönelik bazı açılımlarda bulunmaya hazırlandığı  haber verildi.

Politis gazetesi “Kıbrıs Türk Toplumuna Açılım” başlığıyla verdiği haberinde, EDEK Siyasi Bürosu’nda dün yapılan toplantıda, Ulusal Konsey toplantısının ardından EDEK Merkez Komitesi’nin Kıbrıs sorununu ele almak üzere bir araya gelmesi kararının alındığını yazdı.

Alınan kararlara göre, Kıbrıslı Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in bilgi vermesi için EDEK parti organları toplantısına çağrılabileceğinden de söz eden gazete, toplantıda görüşülenlere göre EDEK’in yüksek ihtimalle Kıbrıs Türk toplumuna yönelik bazı açılımlar yapacağına işaret etti.

Öte yandan Fileleftheros gazetesi, EDEK’in Siyasi Büro toplantısında EDEK Başkanı Yannkis Omiru’nun, parti üyelerine Kıbrıs sorunundaki gelişmeler hakkında bilgi vererek, Amerika’nın artan ilgisi ve Türkiye’deki olup bitenlerden dolayı oluşan yeni koşulları analiz ettiğini belirtti.

Yapılan toplantıda, EDEK’in ilkelerden taviz verilmeden çözüm istediğini göstermesi ve diğer güçlerin yaydığı olumsuzluklardan kaçınması gerektiği noktasına varıldığından bahseden gazete, bu çerçevede parti liderliğinin, iletişim köprüsü kurmak için bazı Kıbrıs Türk siyasi güçler ve şahsiyetlere yönelik açılımlar yapmayı arzuladığını belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.