1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TÜRK YAZIN HAYATI 19. İZMİR KİTAP FUARI’NDA TANITILDI
KIBRIS TÜRK YAZIN HAYATI 19. İZMİR KİTAP FUARI’NDA TANITILDI

KIBRIS TÜRK YAZIN HAYATI 19. İZMİR KİTAP FUARI’NDA TANITILDI

Kıbrıs Türk yazın hayatı 19. İzmir Kitap Fuarı’nda tanıtıldı.

A+A-

 Kıbrıs Türk yazın hayatı 19. İzmir Kitap Fuarı’nda tanıtıldı.TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği 19. İzmir Kitap Fuarı'nda, Kıbrıs Türk yazın hayatı, Kültür Dairesi tarafından tanıtıldı.

Kültür Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Kitabın Ege Yolculuğu" sloganıyla 19-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen İzmir Kitap Fuarı’nda yer alan Kültür Dairesi, Kıbrıs Türk yazın hayatını tanıtıp daha geniş kitlelere ulaştırılmak amacıyla fuara özel olarak tasarlattığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yayınları standını açtı.

Kültür Dairesi’nin bağlı olduğu Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’nı temsilen Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba’nın açılışına katıldığı fuar süresince KKTC standında Kültür Dairesi personelinden Hatice Kırcıoğlu ve Mavişe Pınar Uysal ile Gölgen Caymaz ve Gülcan Alevkayalı dönüşümlü görev yaptı.

KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar ile KKTC İzmir Eğitim ve Kültür Ataşesi Yıldız Kul’un da ziyaret ettiği KKTC Yayınları standında, araştırma, edebi ve çocuk kitaplarının yanı sıra bilimsel ve sanatsal içerikli dergilerden oluşan 640 çeşit esere yer verildi.

Stantta ziyaretçilere, Kültür Dairesi’nin hazırladığı, KKTC standında yer alan eserler ve yazarları hakkında bilgi içeren, KKTC’deki yayınevi ve yazarların yayınları ile iletişim bilgilerinin bulunduğu, tamamı renkli 56 sayfalık katalog dağıtıldı.

Her yıl farklı bir sanatçının eseri kullanılarak hazırlanan fuar kataloğunun kapağında bu yıl, Ümit İnatçı’nın 2012 yılındaki “Axis Mundi” (Dünyanın Merkezi) başlıklı sergisinde sergilenen isimsiz bir eserine yer verildi.

KKTC’nin yedinci kez katıldığı İzmir Kitap Fuarı'ndaki KKTC standında ziyaretçilere kalem ve benzeri eşantiyonlar yanında, KKTC’nin kültür ve turizmini tanıtıcı broşür ve dergiler de dağıtıldı.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.