1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS-TÜRKİYE-HOLLANDA ÜÇGENİ!
KIBRIS-TÜRKİYE-HOLLANDA ÜÇGENİ!

KIBRIS-TÜRKİYE-HOLLANDA ÜÇGENİ!

Toplam 114 Yıl Hapis Cezası

A+A-

 

Inner London Ceza Mahkemesinde görülen davada, hapishane hücresinden eroin kaçakçılığını yürüten şebekenin , piyasa değeri 20 milyon sterlinlik 48 kilo uyuşturucuyu Londra ve Güney Doğu İngiltere’ye dağıtmaya çalıştığı belirtildi. 

Davada Arif Bullici 25, Bilal Bildik 14, Emra Koşmaz 11, Diyar Khalid 13, Kovan Kochar ve Gijsbertus Den-Hertog 10’ar, Cosmina Smetanca 8, Teddy Bright 12, Karaman Saglam 5, Bowy Bitshuangu-Beby 2, Charley Bitshuangu 4 yıla mahkum oldu. 12’inci zanlı Salman Male ise suçsuz bulundu 

Londra’da Inner London Ceza Mahkemesinde görülen uyuşturucu davasında , Kıbrıs-Türkiye-Hollanda üçgeninde milyonlarca sterlinlik eroin kaçırılmasından sorumlu bulunan 11 kişilik çete, toplam 114 yıla mahkum oldu. 

Metropolitan Polis “Central Task Force” ekiplerinin yürüttüğü , hapishaneden eroin kaçakçılığı ve Londra ile Güney Doğu İngiltere’ye dağıtımını yapan çete elemanları birer birer yakalanarak adalete teslim edildi. Piyasa değeri 20 milyon sterlin olan 48 kilo eroinin geçtiğimiz yıl eylül ayında ele geçirildiğini belirten Metropolitan Polis yetkilileri, uyuşturucu ticaretinin hapishaneden idare edildiğini ifade ettiler. 

Uyuşturucu trafiğinde , iki defa eroin kaçakçılığından mahkum olan Arif Bullici’nin başrolü oynadığını ve kaçakçılık sırasında, 2002 yılında 100 kiloluk eroin kaçakçılığından 20 yıllık cezasından lisanslı bulunduğunu belirten polis, Bilal Bildik’in Bullici’nin yardımcısı olduğunu kaydettiler. Bildik’in uyuşturucunun ithalinde önemli rol oynadığını kaydeden polis, 61 yaşındaki adamın Rotterdam, Türkiye ve Kıbrıs arasında seyahat ettiğini ve iki büyük miktarda parti eroini aldığını eklediler. 

Olay günü 3 eylül 2014’de polis, Kennington’da Bayliss road’da bir minikap aracı durduruldu.Aracın arkasında Bitshuangu-Beby, ağzı büzgülü bir torba içinde piyasa değeri 250 bin sterlinlik, 846 gram eroin ile ele geçirildi. Bu torbanın Bildik’ten alındığını polis saptadı. 

29 Eylül günü ise Bildik, Khalid, Kochar ve Den-Hertog, Crewe’da Radway Green İş Merkezinde, ülkeye bir TIR kamyonuyla getirdikleri eroini bir otomobile koyarken yakalandılar. Bundan kısa bir süre sonra Koşmaz, Crewe’da, Bullici ise Kuzey Londra’da White Hart Lane’de tutuklandılar. 

Crewe’daki baskında 30, Edmonton’da Huxley Road’da ise 18 kilo eroin ele geçirildi. Polise yakalandığında Den-Hertog’un “ Ben bittim, kanunsuz birşey olduğunu biliyordum” dediği bildirildi. 

COsmina Smetanca ise daha önceki adresi olan ve 18 kilo eroinin bulunduğu yer ile ilgili olarak 27 Ekimde tutuklandı. 

Dedektifler, Bright’ın HMP Rochester Hapishanesinden , önceden hücresinde buldukları contraband cep telefonu vasıtasıyla Bildik ile temasta olduğunu da kanıtladılar. Bright’ın, hapisanedeki hücresinden eroin ticaretini yönettiğini kaydeden polis, kaçakçılık sırasında Bright’ın 2013’de 14 kilo eroin kaçakçılığından yakalanıp, 8 yıllık cezasını çektiğini ifade ettiler. 

Çete elemanlarından Sağlam’ın, uyuşturucuyu sağlayan kişi olduğu ve bunları Bildik’e verdiği, O’nun da bunları Bitchuangu-Beby’ye verdiği bildirildi. Sağlam’ın parmak izleri, eroin çantalarında bulundu. Sağlam, 1999 yılında South Mimms’de 8 kilo eroinle yakalanarak ceza almıştı, ayrıca 2001 yılında yine uyuşturucu ticaretine karışmıştı. 

Olayı soruşturan Dedektif Müfettişi Colin Douglas, eroin kaçakçılığının çete şiddeti, suç, ölüm gibi olayların nedeni olduğunu ve , bu şahısların hapse atılmasıyla Londra’nın daha güvenilir bir yer olduğunu dile getirdi, “Arif Bullici’nin tutuklanmasına kadar, bu olayın baş sorumlusu Kıbrıs’a seyahat etti ve orada Londra sokaklarında büyük karlarla satmayı planladığı büyük miktarda eroini temin etti. Teddy Bright, eroinden daha önce suçu bulunan kişi, hapisane hücresinden Güney Londra sokaklarında Türk Organize Suç çetelerince sağlanan eroini satma konusunda kendisini güvende hissetti. 

Araştırmamız Bullici ,Bright ve diğerlerinin bu kaçakçılıktaki rolünü açıkça ortaya koydu. Verilen cezalar da çok miktardaki, A sınıfı uyuşturucuyu kaçırmak, dağıtmak, almak gibi rollere uygun verildi. Polis teşkilatındaki çalışma arkadaşlarımız bunu başardığı için haklı olarak gururlular.. Ayrıca hukuki sistemin verdiği cezalardan da memnunlar. “ diye konuştu. 

Yapılan duruşmalar sonunda 56 yaşındaki Arif Bullici 25, 61 yaşındaki Bilal Bİldik 14, 40 yaşındaki Emra Koşmaz 11, 39 yaşındaki Diyar Khalid 13, 25 yaşındaki Kovan Kochar 10, 49 yaşındaki Gijsbertus Den-Hertog 10, 20 yaşındaki Cosmina Smetanca 8, 36 yaşındaki Teddy Bright 12, 44 yaşındaki Karaman Sağlam 5 yıl 4 ay, 22 yaşındaki Bowy Bitshuangu-Beby 2 yıl 4 ay, 28 yaşındaki Charley Bitshuangu 4 yıla mahkum oldu. 12’inci kisi Salman Male ise suçsuz bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.