1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KIBRIS”, TÜRKİYE VE YUNANİSTAN’DAN BARIŞ HAREKETLERİ”
“KIBRIS”, TÜRKİYE VE YUNANİSTAN’DAN BARIŞ HAREKETLERİ”

“KIBRIS”, TÜRKİYE VE YUNANİSTAN’DAN BARIŞ HAREKETLERİ”

8 Ağustos tarihinde Filistin’in Ramallah kentine gittiği

A+A-

 

“Kıbrıs” Türkiye ve Yunanistan’dan Barış Hareketleri”nin Dünya Barış Konseyi (WPC) temsil ederek 8 Ağustos tarihinde Filistin’in Ramallah kentine gittiği haber verildi.

Haravgi gazetesi “Tüm Kıbrıs Barış Konseyi” (PSE), Türkiye Barış Komitesi ve Uluslararası Durgunluk ve Barış İçin Yunan Komite’sinden (EEDIE) oluşan WPC heyetinin, durumu yakından gözlemlemek ve Filistinli yetkili ve örgütleri dinleyerek onlarla konuşmak için böyle bir seyahat düzenlediğini aktardı.

Filistin’e büyük zorluklarla giden heyetin burada bulundukları süre içerisinde çeşitli örgüt ve yetkililerle görüştüğünü aktaran gazete, temasların yarın da süreceğini belirtti.

“KIBRIS FONUYLA YAHUDİLER VE FİLİSTİNLİLERİN PARALEL YAŞAMLARI”

Öte yandan Politis gazetesi yukarıdaki başlık altında verdiği haberinde Gazze’den İsrail’e doğru giden tünelleri yok eden Yahudilerin, bundan 66 yıl önce tutuldukları Kıbrıs’tan Filistin’e kaçmak için kendi tünellerini kazdıklarını yazdı.

Gazete kazılması 6 ay süren 30 metre uzunluğundaki ve 2 metre genişliğindeki tünlerin hiç kullanılamadığını, çünkü İngilizlerin bunları keşfettiğini ve havaya uçurduğunu belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.