1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KIBRIS TÜRKLERİNE İZOLASYONLAR KALDIRILMALI”
“KIBRIS TÜRKLERİNE İZOLASYONLAR KALDIRILMALI”

“KIBRIS TÜRKLERİNE İZOLASYONLAR KALDIRILMALI”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "AB'nin mevcut STA müzakereleri ile Türkiye cezalandırılmaktadır" dedi

A+A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "AB'nin mevcut STA müzakereleri ile Türkiye cezalandırılmaktadır" dedi.

Hisarcıklıoğlu, AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy'un konuşmacı olduğu TOBB'daki Avrupa Birliği-Türkiye İlişkilerinde Son Gelişmeler Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, iş dünyası olarak, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılması gerektiğine olan inancını dile getirdi.

KIBRIS SORUNU

Kıbrıs sorununun çözümünde 2004 yılında önemli bir fırsat kaçtığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, Güney Kıbrıs'ın, AB'ye ve Birleşmiş Milletlere verdiği söze aykırı davrandığını ancak Kıbrıs Türklerinin hala ekonomik ve siyasi izolasyonlar altında cezalandırıldığını bildirdi. Hisarcıklıoğlu, izolasyonların kaldırılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

Bunun için AB'de artık, oybirliğini gerektirmeyen karar alma mekanizması var. Bu mekanizma işletilmelidir. Bu yönde atılacak adım, Adanın kuzeyine de güneyine de ciddi bir refah artışı sağlayacaktır. Artık bu adımı atmak gerekiyor."

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.