1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TÜRKLERİNİN VERDİĞİ MÜCADELE BÜYÜKTÜR”
KIBRIS TÜRKLERİNİN VERDİĞİ MÜCADELE BÜYÜKTÜR”

KIBRIS TÜRKLERİNİN VERDİĞİ MÜCADELE BÜYÜKTÜR”

Kıbrıs Türkleri’nin, kendi ülkesinde, kendi kimliğiyle özgürce yaşama hakkı...

A+A-

MECLİS BAŞKANI SİBER:”KIBRIS TÜRKLERİNİN VERDİĞİ MÜCADELE BÜYÜKTÜR”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türkleri’nin, kendi ülkesinde, kendi kimliğiyle özgürce yaşama hakkının elinden alınmasına karşı verdiği mücadelenin büyük olduğunu belirtti.

Meclis Başkanı Sibel Siber 21 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, “Varlığını tehdit eden her türlü zorluğa karşı direnen halkımızın ve bu uğurda yaşamlarını yitiren tüm şehitlerimizin ortak arzusu Kıbrıslı Türklerin kimliğine ve varlığına saygı duyulmasıydı” ifadelerini kullandı.
Siber mesajında şunları kaydetti:

“Yakın tarihimizde yaşanan bu acıların bir daha yaşanmayacağı, karşılıklı toplumsal haklara, siyasi eşitliğe saygılı, güven içinde olacağımız, adil bir çözümle bu güzel adada barış ve huzur içinde yaşamak en büyük arzumuzdur. Onlar, hep daha iyi bir gelecek için mücadele ettiler.

 Bizler de geçmişten bugüne var olan dayanışma ruhumuzla, birlik ve beraberliğimizle daha iyi bir gelecek için daha çok çalışıp üretmeliyiz. Bu onurlu mücadelemizde yaşamlarını yitiren şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.