1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TÜRKÜ ÇÖZÜME MAHKUM DEĞİLDİR!
KIBRIS TÜRKÜ ÇÖZÜME MAHKUM DEĞİLDİR!

KIBRIS TÜRKÜ ÇÖZÜME MAHKUM DEĞİLDİR!

KIBRIS TÜRKÜ ÇÖZÜME MAHKUM DEĞİLDİR!

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Sekreteri Hasan Taçoy, TC Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olması kararlaştırılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, Kıbrıs konusunu çok iyi bilen, Kıbrıs Türk Halkı’nın hak ve hukukunu korumakta kararlı, refah ve mutluluğunu gözeten devlet adamları olduğunu belirterek, “Bu nedenle Anavatan Türkiye Devletinin tepesinde meydana gelen görev değişikliklerinin Kıbrıs’a olumlu yansıyacağına inancımız tamdır” dedi.

Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Sekreteri Hasan Taçoy,  Türkiye’de yaşanmakta olan görev değişimleri ile ilgili yazılı açıklamasında, Erdoğan ile Davutoğlu’nun başarılı olacaklarından, görev süreleri içinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti-Türkiye ilişkilerini daha da güzel noktalara taşıyacaklarından emin olduklarını ifade etti. Taçoy açıklamasında şunları kaydetti:

“Öncelikle İlk kez halkın doğrudan oyu ile Anavatan Türkiye’nin 12’nci Cumhurbaşkanı seçilen AK Parti Genel Başkanı , Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a  yeni görevinde başarılar, sağlık ve mutluluklar dileriz. Aynı şekilde AK Parti Genel Başkan adayı olması kararlaştırılan ve yeni hükümeti kurmakla görevlendirilmesi, yani Başbakanlık görevini üstlenmesi kesinleşen Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nu da kutlar, kendisine yeni görevlerinde üstün başarılar , sağlık ve mutluluklar temenni ederiz.

Sayın Erdoğan’ın 11 yılı aşkın bir süre Anavatan Türkiye Başbakanı olarak verdiği hizmetler, uyguladığı politikalarla Cumhuriyet tarihinin en önemli ekonomik ve sosyal atılım dönemlerinden birinin yaşandığı gayet açıktır.

Bu başarının Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığında artarak devam edeceğine, Anavatanımız Türkiye’nin Dünyanın en güçlü ülkeleri arasındaki yerini perçinleyeceğine eminiz.

Sayın Davutoğlu’nun Başbakanlığının Yeni Türkiye’nin hedeflenen atılım sürecinin bir tamamlayıcısı olacağı da açıktır.”

Anavatan Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kıbrıs’taki gerçekler temelinde, Dünya ve bölgedeki gelişmeleri göz ardı etmeden barış yolunda kararlılıkla ilerleyeceklerini dile getiren Taçoy, özetle şöyle devam etti:

“Rum komşularımız 1974 öncesine dönüş hayalinden ve bu anlama gelen önerilerinden vazgeçerler akıl yoluna gelirlerse Kıbrıs’ta bir antlaşma olmaması için neden yoktur.

Ancak hiç kimse Kıbrıs Türkü’nü ve Türkiye’yi kötü de olsa bir çözüme mahkum zannetmesin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bizim Devletimiz de demokrasi ortamında , insanlarımızın refah ve mutluluğunu artırarak yücelerek yaşamaya devam edecektir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.