1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS VE DİĞER ÜÇ ÜLKE ÜZERİNDE
KIBRIS VE DİĞER ÜÇ ÜLKE ÜZERİNDE

KIBRIS VE DİĞER ÜÇ ÜLKE ÜZERİNDE

Moddy's: Brexit'in Kıbrıs ve diğer üç ülke üzerinde...

A+A-

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody`s, Brexit`in Kıbrıs, İrlanda, Belçika ve İspanya üzerinde doğrudan etkisinin daha belirgin olabileceğini bildirdi.

Moody`s Yatırımcılar Servisi`nin Salı günü “İktidardaki—Brexit ve Avrupa Birliği: Doğrudan Etki küçük ama daha az politik alanları olanlar için kredi uygulamaları olabilir” başlıklı raporunda Brexit`in birçok Avrupa Birliği üyesi ülkeye doğrudan etkisinin sınırlı olabileceğine, ancak İrlanda, Belçika, İspanya ve Kıbrıs`a etkisinin daha belirgin olacağına dikkat çekti.

Raporu hazırlayan Moody`s`in üst düzey Başkan Yardımcılarından Sarah Carlson, birçok Avrupa Birliği üyesi ülkenin ithal ülke, turizm pazarı ve yatırım kaynağı olarak Birleşik Krallık üzerinde sınırlı etkisi olabileceğini ancak şu ana kadar Birleşik Krallığın Avrupa Birliği`nden ayrılmasından en fazla etkilenen ülkenin İrlanda olduğunu söyledi.

Carlson, “Birleşik Krallık`la ticaret bağlantıları olan ve Brexit`ten etkilenen diğer ülke Belçika olacaktır. İspanya ve Kıbrıs da bu durumdan turizm alanında etkilenecektir” dedi.
Moody`se göre Brexit, az politik alanları olan ülkeler üzerinde daha fazla etkili olacak. Turizm yoluyla Brexit`ten etkilenen Kıbrıs, Portekiz ve İspanya ülkelerinin yüksek borç düzeyleri ve 2016 için yükselen büyük borçlanma ihtiyaçları bulunuyor.

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody`s, Kıbrıs, İrlanda, Lüksemburg ve Hollanda`nın mali hizmetler anlamında Britanya ekonomisine en fazla bütünleşmiş ülkeler olduğuna da işaret etti.

Kıbrıs Haber Ajansı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.