1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS VE ORTADOĞU’DA SAVAŞA KARŞIYIZ
KIBRIS VE ORTADOĞU’DA SAVAŞA KARŞIYIZ

KIBRIS VE ORTADOĞU’DA SAVAŞA KARŞIYIZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG), bölge ve Ortadoğu’da son yılların en sıcak yazının yaşandığına işaret ederek, Kıbrıs ve Ortadoğu’da savaşa karşı çıktı.

A+A-

CTP/BG GENÇLİK ÖRGÜTÜ GENEL BAŞKANI SOLYALI: “KIBRIS’TA VE ORTADOĞU’DA SAVAŞ TAMTAMLARININ ÇALINMASINA KARŞIYIZ”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG), bölge ve Ortadoğu’da son yılların en sıcak yazının yaşandığına işaret ederek, Kıbrıs ve Ortadoğu’da savaşa karşı  çıktı.

CTP/BG Basın Bürosu aracılığıyla bugün yazılı bir açıklama yapan CTP/BG Gençlik Örgütü Başkanı  Ürün Solyalı, “Kıbrıs’ta ve Ortadoğu’da savaş tamtamlarının çalınmasına karşıyız” dedi.

Yazılı açıklamada, bir yanda Suriye’de şiddetlenen iç savaş ve kimyasal silahların kullanılması iddiası; diğer yanda Mısır’da yaşanan askeri darbe ve sonrasında meydanlarda yaşanan katliamların birçok sıcak olaya gebe bir bölgede yaşandığının bir kez daha en acı yüzüyle ortaya koyduğuna işaret edildi.

Açıklamada, geçen yıllarda “Arap Baharı” ile Ortadoğu’da demokrasi ve insan hakları talepleriyle ayaklanan milyonların, çağdışı diktatörlükleri birer birer yıktığı ifade edilerek, “Egemen ülke ve uluslararası aktörler ülkemiz Kıbrıs’ın da içinde bulunduğu bu coğrafyada Büyük Orta Doğu Projesi hedefiyle işbaşında olmayı sürdürmektedirler. Afganistan savaşına lojistik destek sağlayan, Irak ve son olarak Libya savaşında kullanılan Kıbrıs'taki İngiliz Üsleri bugün savaş tamtamları ile yine müdahale için hazırlık aşamasında olduğunu kaygı içinde izlemekteyiz” denildi.

“Egemenlerin Enerji talepleri ile şekillendirdiği Büyük Orta Doğu Projesi ile bölgenin çok ciddi ve uzun sürecek bir savaş ortamına dönüşmesinden endişe duymaktayız” ifadesine yer verilen yazılı açıklamada, Afganistan ve Irak askeri müdahalelerinde görüldüğü gibi, Suriye ve ardından İran'a askeri müdahale seçeneğinin kısa ve uzun vadeli planlarının yapılmaya başlanmasından duyulan kaydı ifade edildi.

Açıklamada, bu süreçte İngiliz üslerinin aktif kullanılmasıyla Kıbrıs’ın da savaşın tarafı olarak etkin bir biçimde kullanılacağının açık olduğu ileri sürülerek şöyle denildi:

“Bölgemize ve ülkemize savaşı getirecek her türlü hareketin ve girişimin karşısında olduğumuzu ciddiyetle ortaya koyacak girişimlerin derhal yapılmasını bekliyoruz. Bu görevin yerel makamların olduğu kadar ülkemizde ‘garantör’ olarak yer alan tüm ülkelerin ve AB’nin de görevi olduğunu düşünmekteyiz.”

Yazılı açıklamada, emperyalizmin vahşetine kucak açmak yerine, insan hayatına saygı gösterilmesi gerektiği vurgulanarak, barışın dünyadaki bütün siyasal düzenleri ilgilendiren toplumlar için gerekli temel değer olduğu kaydedildi.

Açıklamada, savaş tamtamlarının çalındığı bugünlerde bunu çok daha derinden hissedildiği ifade edilerek, “Savaşın kendisi ve barış olmayan ortamlar, insan yaşamını ve toplumsal gelişmenin temelini yok eder. Ülkemizde ve bölgemizde silahsızlanma ve insanlığın geleceği için yeni ortak güvence yolları bulmak eskiye göre daha da fazla önem kazanmıştır” denildi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.