1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS'A SÜRPRİZ ZİYARET!
KIBRIS'A SÜRPRİZ ZİYARET!

KIBRIS'A SÜRPRİZ ZİYARET!

KIBRIS'A SÜRPRİZ ZİYARET!

A+A-

İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesinin Irak'taki IŞİD operasyonu için kullandığı Güney Kıbrıs'taki askeri üssünü ziyaret etti.

Cameron üsse gerçekleştirdiği sürpriz ziyarette, iki Tornado jetinin daha buradaki filoya ekleneceğini duyurdu. İngiltere'nin Güney Kıbrıs'ta halihazırda 6 Tornado jeti bulunuyor.

Başbakan Cameron'ın ziyareti çerçevesinde üste bulunan İngiliz askerleriyle de bir araya geldi. 

26207032.jpg

Başbakan Cameron, burada yaptığı açıklamada, IŞID terör örgütüne yapılacak operasyonlarda görev yapan askerlere teşekkür etmek için Kıbrıs'a geldiğini ifade etti.

Operasyonun, Irak'ta hayatları kurtarmak için önemli olduğuna inandığını belirten Cameron, "IŞID, sadece Irak'ı, Suriye'yi değil aynı zamanda İngiltere'de sokaktaki insanları tehdit ediyor. Bu yüzden buradayız" değerlendirmesinde bulundu.     

26207033.jpg

İngiliz Parlamentosu'nun geçen hafta, ABD'nin öncülüğünde Irak'ta IŞİD'e yönelik yürütülen hava operasyonuna Birleşik Krallık'ın katılmasına ilişkin önergeyi kabul etmesinin ardından, Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait Tornado jetlerinin Irak'ın daha çok kuzey batısını hedef alması ve Peşmerge güçlerine destek vermesi dikkati çekiyor.

26207034.jpg

İngiltere, operasyon için Güney Kıbrıs'taki askeri üssünü kullanıyor.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.