1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS'IN DOĞUSUNDA KRİTİK ARAŞTIRMA
KIBRIS'IN DOĞUSUNDA KRİTİK ARAŞTIRMA

KIBRIS'IN DOĞUSUNDA KRİTİK ARAŞTIRMA

'E' bölgesinde kritik görev

A+A-

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) adına, Kıbrıs’ın doğusu açıklarındaki 'E' bölgesinde petrol arayan Barbaros Hayrettin Paşa gemisine Deniz Kuvvetleri’ne ait bir fırkateynin de eşlik ettiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre son sistem radarlarla donatılmış olan firkatyetnin üzerinde bir de arama kurtarma helikopteri bulunduruluyor. Geminin rotası da Genelkurmay Başkanlığı ile kordineli olarak çizildi. Arama faliyetlerini yapan gemi, Türk savaş gemisi tarafından yakın bir mesafeden takip ediliyor. Aramanın yapıldığı bölgedeki her türlü hava ve deniz faaliyeti de firkateyndeki gelişmiş askeri radarlar tarafından takipte.

NORVEÇ’TEN ALINMIŞTI
TPAO tarafından Norveç’ten satın alınan ve orijinal adı Polarcus Samur olan 3 boyutlu sismik araştırma gemisine Akdeniz’i fetheden Osmanlı komutanı Barbaros Hayreddin Paşa’nın ismi verildi. 84 metre uzunluğundaki gemi, yön ve pozisyon tayinini uydu haberleşmesi ile otomatik olarak yapabiliyor.

Gemide bir de helikopter pisti bulunuyor. Gemi Şubat ayında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle hizmete alınmıştı.

Hürriyet

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.