1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS’IN GÜNEYİNDEKİ FAŞİST SALDIRILARLA İLGİLİ AÇIKLAMA
KIBRIS’IN GÜNEYİNDEKİ FAŞİST SALDIRILARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

KIBRIS’IN GÜNEYİNDEKİ FAŞİST SALDIRILARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

"Tüm gücümüzle mücadele edeceğiz!"

A+A-

 

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’nın (DEV-İŞ) kardeş federasyonu Tüm Kıbrıs İşçi Sendikaları Federasyonu (PEO) Kıbrıs’ın güneyindeki faşist saldırılarla ilgili açıklama yaptı.

PEO saldırıyı şiddetli bir şekilde kınarken, eylemin Kıbrıs’ın bütününe karşı yapıldığını ve ayrılıkçı güçlere hizmet ettiğini ifade etti. “Kıbrıslıtürk yurttaşlarımıza yapılan bu tür saldırılara karşı tüm gücümüzle mücadele edeceğimiz” ifadelerine yer verilen açıklamada hükümete de aşırı sağ unsurlara karşı önlemler almaya çağırdı.

İşte PEO merkezi tarafından yapılan açıklama:  

PEO, dün  Kıbrıslıtürk yurttaşlarımıza yönelik şiddet içeren iğrenç saldırıları  şiddetli bir biçimde mahkum eder. Bu saldırıları  gerçekleştirenler her fırsatta faşist yüzlerini gösteren  bilinen aşırı sağ unsurlardır.

Eylemleri sadece Kıbrıslıtürk yurttaşlarımıza  yönelik değildir. Bütününde Kıbrıs halkına yöneliktir.

Özellikle  Kıbrıs sorununa çözüm bulma amaçlı müzakerelerin devam ettiği bu dönemde bu tavırlar her iki toplumda da çözüme karşı olan  taksim ve bölünmeden yana güçlere hizmet etmektedir.

PEO Kıbrıslıtürk yurttaşlarımıza yapılan bu tür saldırılara karşı tüm gücümüzle mücadele edeceğimizin güvencesini verir. Her iki toplumdan da  emekçiler faşizmin ve aşırıcılığın bedelini çok ağır ödediler. Bu fenomene karşı çalışanlar birlikte karşı duracağız.

Son olarak Hükümeti de uyanık olmaya kin duyan ayrılıkçı ve faşist mekanizmalara karşı kararlı önlemler almaya davet ediyoruz.

PEO Genel Merkez

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.