1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRISLI GAZETESİ’NE DAVA
KIBRISLI GAZETESİ’NE DAVA

KIBRISLI GAZETESİ’NE DAVA

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Şehit Doğan Ahmet İlkokulu'nda görev yapan Ayhan Güvenir isimli öğretmen hakkında “şeref ve haysiyetini rencide edici asılsız haber yaptığı” gerekçesiyle Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne dava açtı.

A+A-

ELCİL: “HİÇBİR KANITA VE VERİYE DAYANMAYAN HABER ÇIKTI VE BUNDAN RAHATSIZ OLDUK... HABERCİLİK DOĞRULARI AKTARMA SANATIDIR”

MİRALAY: “ARKADAŞIMIZ HER ŞEYİ İLE DÜRÜST DÜZGÜN İŞİNDE BAŞARILI BİRİDİR. KONU BİZLERİ ÇOK ÜZDÜ... YARGI GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARACAK”

GÜVENİR: “TAZMİNATİ ŞEHİT DOĞAN AHMET İLKOKULU’NA BAĞIŞLAYACAĞIM”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Şehit Doğan Ahmet İlkokulu'nda görev yapan Ayhan Güvenir isimli öğretmen hakkında “şeref ve haysiyetini rencide edici asılsız haber yaptığı” gerekçesiyle Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne dava açtı.

Avukat Ali Fevzi Yeşılada ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde bu sabah dava dosyalayan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, daha sonra Şehit Doğan Ahmet İlkokulu Müdürü Ahmet Miralay,  öğretmen Ayhan Güvenir ve bazı meslektaşları ile birlikte basına açıklama yaptı.

ELCİL

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Lefkoşa Mahkemesi’ne dava açmak için geldiklerini belirterek, geçen hafta Haberal Kıbrıslı Gazetesi’nde “aslı astarı bulunmayan kişileri karalamaya yönelik, haysiyet ve onurla oynayan” bir haber çıktığını savundu.
“Haberde bir meslektaşımızın ‘taciz meselesiyle ilişkili olduğu’ şeklinde bir görüş ortaya kondu” diyen Elcil, “Hiçbir kanıta ve veriye dayanmayan öğretmenlik haysiyet ve onurunu ayaklar altına alıp, genel olarak öğretmenlik camiasına mal edecek bir açıklamaydı ve bundan rahatsız olduk” dedi.

Ülkede çok çeşitli yanlışlar bulunduğunu ancak bu olayda kişilerin haysiyet ve onuru ile oynayacak kadar ileriye gidilmesi nedeniyle gerekli tepkileri ortaya koyduklarını ifade eden Elcil, doğruların ortaya konmasını istediklerini, doğruları yazmanın haberciliğin esası olduğunu vurguladı.
“Habercilik doğruları aktarma sanatıdır” diyen Şener Elcil, medyanın sırf reyting yapmak uğruna kişileri karalamasının kabul edilemez olduğunu, bunu ortaya koyduklarını söyledi.

Konuyu yargıya havale ettiklerini ifade eden Elcil şöyle konuştu:
“Birileri ‘ben yaparım isteyen mahkemeye başvursun’ mantığı ile devam edecekse devam etsin. Biz yargıya başvurarak bunu üstleniriz, siyasi anlamda da bu gibi yanlışların devam etmemesi için sendika olarak gerekli tepkiyi koyarız. Toplumda var olan bu dağınıklık ve bozulma kişilerin haysiyet ile onuruyla oynayacak noktaya gelmişse buna ‘dur ‘ deme zamanı geldi diye düşünüyorum. İsteyen istediğini yazıp söyleyemez, çünkü özgürlük sorumluluktur. Sorumsuz insanlar özgür olamaz bu açıdan da mücadelemizi devam ettireceğiz.” 

MİRALAY

Şehit Doğan Ahmet İlkokulu Müdürü Ahmet Miralay da, kişilerin şeref ve haysiyeti ile oynamanın kötü bir şey olduğunu, geçen haftadan itibaren bunun için eylemler ortaya koyduklarını söyledi.

Miralay, “Söz konusu arkadaşımızla birlikte ben 17 yıldır aynı okulda görev yapmaktayım. Arkadaşımız her şeyi ile dürüst düzgün işinde başarılı biridir. Konu bizleri çok üzdü. Bugün mesele yargıya havale edildi. Yargı gerçeği ortaya çıkaracak” dedi. 

GÜVENİR

Haberde hakkında iddialarda bulunulan öğretmen Ayhan Güvenir de, haber nedeniyle maddi ve manevi tazminat davası açmakta olduklarını, elde edecekleri tazminatı Şehit Doğan Ahmet İlkokulu’na bağışlayacağını söyledi.

YEŞİLADA

Avukat Ali Fevzi Yeşilada da, iki gün üst üste gazetede yapılan neşriat nedeniyle öğretmenin şeref ve haysiyetinin rencide edilmesi üzerine, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne dava dosyaladıklarını ifade etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.