1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRISLI GAZETESİNE SİYAH ÇELENK
KIBRISLI GAZETESİNE SİYAH ÇELENK

KIBRISLI GAZETESİNE SİYAH ÇELENK

KTÖS, Kıbrıslı gazetesinin Şehit Doğan Ahmet İlkokulu’ndaki bir öğretmenle ilgili yaptığı haberin, medya etik kurallarını ihlal eden ve maksadını aşarak öğretmenlere yönelik bir saldırıya dönüştüğünü ileri sürerek bu durumu protesto etti.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıslı gazetesinin Şehit Doğan Ahmet İlkokulu’ndaki bir öğretmenle ilgili yaptığı haberin, medya etik kurallarını ihlal eden ve maksadını aşarak öğretmenlere yönelik bir saldırıya dönüştüğünü ileri sürerek bu durumu protesto etti.

KTÖS yöneticileri Kıbrıslı Gazetesi’ne giderek siyah çelenk bıraktı.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Haber öğretmeni hedef almakta, öğretmenlik mesleğini onursuzlaştırmakta, mesleğini vicdanı, sabrı ve sevgisi ile yerine getiren öğretmenlerimizi küçümsemektedir. Tarafsız, ilkeli, bağımsız habercilik kuralları ile bağdaşmayan, kulaktan dolma asılsız bilgiler ile gazetenin sayfalarına yansıyan olay gerçekleri yansıtmamaktadır” dedi.

Elcil, gazeteciliğin özünde araştırma olduğuna işaret ederek, gazetenin görevi konuyu araştırıp, tüm taraflarla konuşarak, öğretmeni karalayan haberi yeniden sorgulamak ve öğretmene dönük yapmış olduğu saldırı karşısında öğretmenlerden özgür dilemek olduğunu kaydetti.

“Öğretmenlerimize ve mesleğimize dönük tetikçi bir anlayışla yapılan habere emeği geçenleri kınıyoruz” diyen Elcil, öğretmenlerden özgür dilenene kadar konunun takipçisi olunacağı, konunun Mahkeme’ye taşınacağı ve en erken zamanda çözüme kavuşmaması halinde, tüm öğretmenlerle beraber öğretmenlik mesleğine saygısızlık eden, öğretmenleri karalayan anlaşışı protesto etmek için yeniden ilgili gazete önünde olacaklarını açıkladı

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.