1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KIBRISLI HAKEME BOMBALI SALDIRI
KIBRISLI HAKEME BOMBALI SALDIRI

KIBRISLI HAKEME BOMBALI SALDIRI

Kıbrıslı hakeme bombalı saldırı

A+A-

 

Hakemlere yönelik bombalı saldırılara bir yenisi daha eklendi, Geçtiğimiz yıl 3 olayın yaşandığı Kıbrıs’ta, bir hakemin evinin yakınında bomba patladı.

Güney Kıbrıs 1. Ligi’nde görev yapan 38 yaşındaki hakemin evinin civarına yerleştirilen boru bombası sabah saatlerinde patladı. Patlamanın; adı açıklanmayan hakemin eşinin arabasının ön camına yerleştirilen bomba nedeniyle gerçekleştiği ifade edildi. Park halindeki araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu, hakemin komşusunu evinde de hasar meydana geldiği vurgulandı.

Öte yandan patlama sonucu ölen veya yaralanan olmadı.

Ajansspor.com’da yer alan habere göre; konuyla ilgili açıklama yapan Kıbrıs Hakemler Birliği Genel Sekteri Constantinos Skaboullis, “Bir yıldan az bir sürede 5 benzer olay saydım. Ne yazık ki; bu sıradan bir olay haline geldi ve böyle devam ederse yakında bir trajedi ile karşılaşabiliriz” dedi.

Ekim 2014’te de Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde bulunan Hakemler Birliği binasına bombalı saldırı düzenlenmiş, Nicosia’da bulunan binada ufak çaplı maddi hasar oluşmuştu. Eylül 2014’te ise bir yardımcı hakemin Limassol’daki evine bomba atılmış fakat konuyla ilgili kimse gözaltına alınmamıştı.

Mart 2014’te de Kıbrıs Rum Hakemler Birliği Başkanı olan ve uluslararası maçlarda hakemlik yapan Leondios Trattos’un aracına bomba yerleştirilmişti. Trattos’un sürdüğü ve Latsia’da park halindeki bulunan şirket aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu araçta ve yanındaki bir başka araçta maddi hasarlar meydana gelmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.